BC Bousema wordt tweede en plaatst zich voor de play-off

De Lochemse driebandenspelers van BC Bousema hebben zich zaterdagmiddag in eigen huis geplaatst voor de play-off wedstrijden om het kampioenschap. De ploeg van Ronny Hazewinkel won verdiend met 6-2 van koploper SIS Schoonmaak uit Den Haag. Zondag speelde het nog uit bij L&B Ledermode en toen deden Coklu, Horn, Loncelle en De Jaeger het nog iets beter door in Hoeven met 1-7 de thuisclub te verslaan

Halverwege was de wedstrijd zaterdag nog in evenwicht, maar in het tweede deel sloegen Murat Naci Coklu en Johan Loncelle toe en zorgden voor een jubelstemming in Lochem. “Dit hadden we aan het begin van de competitie echt niet verwacht. Handhaven en misschien een plaats in de middenmoot dat was ons doel, maar dit is echt een pluim voor mijn spelers”, aldus de captain na afloop.

De enige verliespartij kwam deze middag op naam van Frans van Schaik die zijn meerdere moest erkennen in Jeffrey Jorissen. De Amsterdammer verloor met 33-40 in 34 beurten. Op de andere tafel was Stefan Galla met 40-34 in 33 beurten te sterk voor Jean van Erp. Coklu won afgetekend met 40-16 in 21 beurten van Glenn Hofman en in een mooie spannende partij trok Loncelle tegen Raimond Burgman met 40-35 in 26 beurten aan het langste eind middels een slotserie van acht caramboles.

BC Bousema sloot zondag de reguliere competitie af in Hoeven tegen mede play-off kandidaat voor de titel L&B Ledermode. Deze wedstrijd die eigenlijk niets meer te betekenen had, alleen de plaatsing op de ranglijst was nog belangrijk, eindigde in een verdiende 1-7 overwinning voor de ploeg uit de Achterhoek dat nu in de play-off halve finale STZ uit Zundert als tegenstander zal treffen.

“Op zich niet ongunstig want wij zijn ondanks onze tweede plaats niet de uitgesproken favoriet omdat ik niet kan beschikken over Murat en Martin aangezien zij te weinig wedstrijden hebben gespeeld. Maar thuis hebben we tegen STZ al bewezen in de breedte gegroeid te zijn”.

Hazewinkel was zeer te spreken over het kwartet van deze middag. “We gingen voor de winst en voor die tweede plaats en die hebben we gepakt. Wesley (foto boven) was vanaf het begin de betere tegen John Tijssens, en Coklu, Loncelle en Horn raakten niet in paniek toen ze een grote achterstand goed moesten maken”.

De Jaeger won in 27 beurten met 23-40, Loncelle had vier beurten meer nodig om Peter de Backer met 34-40 te verslaan en Coklu (foto boven) trok in 24 beurten met 39-40 tegen Eddy Merckx aan het langste eind. Horn en Dave Christiani deelden de punten na 19 beurten.

Foto’s: Jaap Gönning/Paul Brekelmans.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer