FC Twente onderuit bij RKC Waalwijk

FC Twente heeft in de strijd om het kampioenschap flinke averij opgelopen in Waalwijk. Tegen RKC verloor de ploeg van Marino Pusic na een 2-0 stand bij rust terecht met 4-1. Na veertien minuten stond het al 1-0 door een kopbal van Mario Bilate op aangeven van Dylan Seys, en de oud FC Twente speler scoorde zelf de 2-0 echter zonder te juichen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig en bleef de thuisclub gevaarlijk voornamelijk via Seys en Hansson. Toch kwam FC Twente op 2-1 toen een mooie combinatie door Aitor, op aangeven van Oosterwijk, doeltreffend werd afgerond. Pusic verving daarna Vuckic voor Van der Heyden en ook Assaidi kwam nog in het veld voor Van der Lely.

Een alles of niets spel van Pusic werkte echter averechts want uit een counter scoorde de thuisclub via een eigen goal van Ricardinho de 3-1 en in blessure tijd bepaalde Maatsen de eindstand op 4-1. Het was voor FC Twente de eerste nederlaag sinds 30 november 2018 toen thuis met 2-5 van Jong Ajax werd verloren.

Aangezien Sparta geen fout maakte, 2-0 winst op MVV, is de voorsprong van de Tukkers geslonken tot acht punten. GA Eagles, 2-3 verlies tegen Telstar, blijft op vijftien punten van de koploper staan. Komende vrijdag moet FC Twente opnieuw aan de bak want dan wacht in de Grolsch Veste FC Dordrecht.

Foto’s archief: sportfoto-oost

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer