FC Twente Vrouwen landskampioen

In navolging van de heren hebben ook de vrouwen van FC Twente de landstitel gepakt. Zelf won de formatie van Tommy Stroot in blessure tijd met 2-3 van PSV en directe concurrent Ajax kwam thuis tegen ADO Den Haag niet verder dan een 1-1. FC Twente kwam in de negentiende minuut op een 0-1 voorsprong door Renate Jansen, maar zeven minuten later was de stand alweer  gelijk door een doelpunt van Sara Yüceil. Met deze stand werd ook de kleedkamers opgezocht.

Vier minuten na de hervatting kwamen de gasten opnieuw op voorsprong toen Joëlle Smits (foto boven) een toegekende strafschop benutte. Toch kwam de thuisclub weer langszij door een doelpunt van Katja Snoeijs. Met nog ruim tien minuten te spelen leek het duel te eindigen in een 2-2, maar in blessure tijd was het Jassina Blom (foto onder) die de verlossende 2-3 scoorde en kon het feest beginnen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer