Internationaal startveld in Ronde van Overijssel

Met teams uit Bolivia, Luxemburg, Ierland, Groot Brittannië, Duitsland, België en natuurlijk Nederland trekt er zaterdag 4 mei weer een internationaal peloton door Overijssel. Dat laat de voorlopige startlijst van de Ronde van Overijssel zien. Met bekende namen als Roompot-Charles, dat ook meedeed aan de Amstel Gold Race. Maar ook Beat Cycling, met winnaar van vorig jaar Piotr Havik.

Want dat is natuurlijk de grote vraag van zaterdag 4 mei, wie volgt Piotr Havik op als winnaar van de Ronde van Overijssel? Naast de titelverdediger staat ook veelwinnaar Coen Vermeltfoort op de voorlopige startlijst. Hij is goed in vorm en heeft voor ‘Overijssels Mooiste’ al een paar jaar een plekje vrij in zijn bekerkast. Of wordt het misschien toch Wouter Wippert uit Wierden?

En misschien is 2019 wel weer eens het jaar voor succes van eigen Overijsselse bodem. Met VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Allinq-Krush-IJsselstreek en OWC/De Zwaluwen rijdt er genoeg regionaal talent mee tijdens de 67e editie. Ook het Noord-Hollandse MonkeyTown heeft een ploeg vol renners uit het oosten. Denk bijvoorbeeld aan het Enterse talent Rick Pluimers, die 4 mei aan zijn eerste Ronde van Overijssel begint. Misschien krijgt hij hulp van een andere debutant uit Enter, Jesse Morsink (Sensa-Kanjers voor Kanjers).

Dit jaar zijn de premiesprints in Enter, op de Tankenberg (Oldenzaal), Kuiperberg (Dorp van de Ronde 2019, Ootmarsum), Lemelerberg, Holterberg en Markelose berg. Op www.rondevanoverijssel.nl vindt u tips waar en hoe laat u het beste kunt gaan kijken langs het parcours.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg. Vlnr: Rick Pluimers (Enter), Christian Varweg (Hardenberg), Robin Lowik (Vriezenveen) en Wim Kleiman (Almelo).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer