Kampioen NKC’51 wint ook van Juventa

De laatste zaalwedstrijd van het seizoen voor NKC’51 was tevens ook een derby. Juventa uit Hardenberg kwam op bezoek. Beide ploegen kwamen elkaar dit seizoen al drie keer tegen en iedere wedstrijd werd gewonnen door NKC’51, al ging dat niet altijd even gemakkelijk. Ondanks dat er voor zowel NKC’51 als Juventa niets meer op het spel staat, wil NKC’51 de competitie graag als ongeslagen kampioen eindigen. Ook is het belangrijk dat de goede vorm wordt vastgehouden, met oog op het resterende veldseizoen waarin NKC’51 het kampioenschap ook nog kan behalen.

In de beginfase van de wedstrijd was te zien dat er geen druk op de wedstrijd stond. De korf werd aan beide kanten makkelijk gevonden, waarin NKC’51 steeds de voorsprong nam. Verdedigend liet NKC’51 te veel toe waardoor Juventa steeds aan kon haken. Na een kleine tien minuten spelen was de stand al 7-6. NKC’51 wist dat er een tandje bij moest om de goede flow van Juventa te stoppen en ging met meer verdedigende druk spelen. Bij 9-6 stokte het ook aan de kant van NKC’51 en wist het verschil niet op vier doelpunten te brengen. Juventa haakte weer aan bij 9-7, maar het verdere verloop van de eerste helft was voor NKC’51. Juventa wist helemaal niet meer te scoren tot aan de rusten, NKC’51 zette daar acht doelpunten op rij tegenover, wat de ruststand op 17-7 bracht.

Ook in de tweede helft hield NKC’51 de Hardenbergers goed onder controle. Meerdere malen werd in de aanval de schotklok overschreden en Juventa wist zich geen raad met de druk die ze kregen. NKC’51 bleef stoïcijns aanvallen, al vielen de doelpunten minder makkelijk dan in andere wedstrijden. Bij 22-7 wist Juventa voor het eerst sinds lange tijd weer de korf te vinden, maar de uitploeg speelde al vroeg een verloren wedstrijd. In een wat saaie wedstrijd wist Gerben Hazendonk met zijn invalbeurt nog voor een hoogtepunt te zorgen. Na enige pogingen wist hij zijn wissel te belonen met een mooi doelpunt van de zijlijn, en dit was ook het slotakkoord. Eindstand 27-11.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer