Kampioen Tornado verliest laatste wedstrijd

Zaterdagmiddag klonk in Geesteren het fluitsignaal voor de laatste competitiewedstrijd voor Tornado Dames. De dames uit Apeldoorn zaten nog in de degradatie zone en waren gebrand om de kampioen het nog zeer lastig te gaan maken. Tornado kwam in de eerste set moeilijk op gang en werd door Dros-Alterno goed onder druk gezet. Halverwege deze set kwam Tornado los van de tegenstander wat resulteerde in een 25-14 winst. Vanaf de tweede set liep Tornado continue achter de feiten aan en kwam eigenlijk geen moment meer in het spel voor. Dros-Alterno trok de wedstrijd dan ook naar zich toe en won via 23-25 20-25 en 21-25 dan ook verdiend met 3-1.

Getreurd om het verlies? Nee niet echt. De dames kunnen terug kijken op een fantastisch seizoen. Vanaf het begin van de competitie heeft het team bovenaan gestaan en maakte hun eigen belofte waar om het kampioenschap voor 2018-2019 op overtuigende manier binnen te halen. De selectie van trainer coach Patrick te Vaarwerk en assistent Loes Kuipers heeft de groei gedurende het seizoen vast weten te houden. Na 22 wedstrijden en 80 punten komt het team uit Geesteren volgend seizoen uit in de Tweede Divisie.

De selectie zal er anders uit komen te zien dan dit seizoen in verband met het vertrek van assistent Loes Kuipers en de speelsters Sanne Hemmer , Romy Loohuis en Marlon Bekhuis. De eerste aanwinst voor het komende seizoen is ook al bekend. Iris Olsman ( Medusa D1) zal de selectie gaan versterken bij Tornado D1. Voor de resterende twee plekken van hoofd blokkeerder en diagonaal zal de komende weken duidelijk verschaft gaan worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer