Martin Regtop pakt NK titel werpvijfkamp

Enschedeër Martin Regtop heeft op indrukwekkende wijze de NK titel werpvijfkamp voor zich opgeëist. In Edam behaalde Regtop die sinds kort voor het Haaksberse AV uitkomt  3612 punten. Op de tweede plaats eindigde Jack Dekker met 3598 punten en het brons was voor Jan Titulaer met 3448 punten.

Het was in Edam spannend tot het laatste onderdeel en de titel werd pas in de laatste poging bij het gewichtslingeren in zijn voordeel beslist met een worp van 14,89 meter en dat was voldoende voor de titel. Maar ook op alle onderdelen ontliepen de beide kemphanen elkaar maar weinig.

Zo ging het onderdeel discus met 38,04 meter naar Dekker maar Regtop won de onderdelen kogelslingeren, 11,36, en kogelstoten, 38,87. Het onderdeel speer werd gewonnen door Titulaer met een afstand van 28,77 meter. Regtop werd op dit onderdeel slechts vijfde met een gooi van 24,84 meter.

Martin Regtop, die ook tweemaal in de week werptrainingen geeft bij AV Haaksbergen en hetzelfde doet hij bij MPM Hengelo, was een zeer gelukkig man en verheugt zich al op 17, 18 en 19 mei. Dan vindt namelijk in Gouda het NK plaats. Regtop neemt dan deel op de onderdelen kogelslingeren, kogelstoten, discus en gewichtslingeren.

martin kogel film

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer