NEO kent geen enkele moeite bij Losser: 3-8

Wie op basis van de thuiswedstrijd een lastig duel tegen het geplaagde Losser had verwacht kwam bedrogen uit. NEO kwam eigenlijk nooit in de problemen, ondanks dat de beginfase van de tweede helft op zijn minst bijzonder was. In no time veranderde de 1-3 ruststand namelijk via 3-4 in 3-6.

Het eerste kleine kansje was voor de Bos-brigade. Het centrum van de NEO-defensie verwerkte een bal heel raar waardoor er een schotkans voor een Losser-aanvaller ontstond. Het schot kon echter simpel worden verwerkt door de naar Quick’20 vetrekkende Bob Peterman.

Vanaf dat moment was het NEO dat de klok sloeg. Het was Bas Spenkelink die drie keer aan het eind van een aanval stond. Twee keer kopte hij na mooie combinaties nipt over en de derde keer kon hij een verkeerde terugspeelbal net niet voldoende aanraken waardoor de doelman van Losser de bal nog kon keren. Na een klein kwartiertje was het toch raak. De opgekomen Bas Smits werd op maat bediend, zijn terugtrekbal op Rick ten Tusscher op maat en diens inzet werd door Max Brunninkhuis tot 0-1 verlengd.

NEO bleef aanvallen en korte tijd later leverde een strak schot van Rick ten Tuscher na alweer een mooie aanval een rebound op nadat doelman Ensink de bal loste. Ron Spoler was er als de kippen bij voor de 0-2. Nadat de veelvuldig opkomende gelegenheidsrechtsback Pascal van Berkum net overschoot teisterde Izzy Wevers met een geweldig schot de binnenkant van de paal waarna de rebound prachtig tot corner werd verwerkt door Bob Peterman. De 1-2 viel vervolgens op een wel heel schlemielige manier. Een vrije trap van alweer Wevers werd door de muur zodanig van richting veranderd dat de bal links naast de kansloze Peterman binnen plofte.

Het jonge team van Losser rook wellicht kansen, maar na een vlotte aanval vanaf de aftrap bezorgde Ron Spoler de bal bij Jochem Stam die compleet vrijstond bij de tweede paal en simpel 1-3 liet aantekenen, tevens de ruststand.

Na rust was het voor de toeschouwers even niet af te knipogen. Nadat Bas Spenkelink na een pass van Max Brunninkhuis mooi wegdraaide van zijn tegenstander en strak de 1-4 binnenschoot leek NEO het duel freewheelend uit te kunnen spelen. Niets bleek minder waar.

Terwijl de NEO-twitteraar krampachtig zijn tweets probeerde af te maken viel de ene goal na de andere. Manchester  City – Tottenham Hotspur was er niets bij. Vlak na de 1-4 draaide Bob Golbach makkelijk weg bij Steven Zonder en scoorde beheerst de 2-4 en het scorebord had die treffer nog maar nauwelijks geregistreerd toen Stijn Korfage een zo op het oog kansloos schot produceerde dat helaas een zeldzaam slippertje van Bob Peterman opleverde: 3-4.

De koek bleek nog niet op want eerst schoot Ron Spoler nog voorlangs, maar daarna scoorde Jochem Stam wel (koppend na een voorzet op maat van Max Brunninkhuis), deed Ron Spoler dat ook (geplaatste bal na een mooie individuele actie) en stond er dus na zeven minuten in het tweede bedrijf ineens 3-6 op het scorebord. Vijf goals in zeven minuten!

Het verzet van Losser was gebroken en ook aan de zoals altijd enthousiast coachende Gerard Bos was te merken dat het een gelopen koers was en Jan Willem van Holland paste drie wissels toe. Wout Deterd, Sean Niemeijer en Coen ten Tusscher maakten de nodige minuten en draaiden moeiteloos mee in het NEO-team.

Elke aanval van NEO leverde bijna een kans op en Jesse Keur en Rick ten Tusscher waren dichtbij een treffer. Tussendoor kreeg ook Losser nog drie kansen. Een strakke voorzet bij de tweede paal werd door Golbach net naast getikt en wat later had Bob Peterman een magnifieke save in huis na een strak schot vanaf de linkerkant. Het laatste wapenfeit was een geweldige poeier die op de kruising eindigde.

NEO bouwde in het laatste deel van het duel de score nog iets uit. Bas Spenkelink en Max Brunninkhuis scoorden hun tweede van de middag, waarbij de laatste een fraaie lob was vlak voor tijd. Ook jonkies Sean Niemeijer (koppend na een fraaie voorzet van Pascal van Berkum) en Coen ten Tusscher (schot net geblokt) waren nog dichtbij een treffer, maar ze konden hun goede invalbeurt helaas niet opluisteren met een treffer. Ook werd een goal van Bas Spenkelink nog afgekeurd na een absurd vlagsignaal.

De terecht immer kritische coach van Holland was uiteraard tevreden over de zege, maar vond dat de goals wel heel makkelijk werden weggegeven en zag tevens dat de score met meer accuratesse veel hoger had kunnen uitvallen.

Door de nederlaag van Sportlust bij Reünie staat NEO nu op een mooie tweede plek, zes punten achter Eilermark dat nipt in Deurningen won. De ploeg van Wesley Sanders speelt komend weekend de derby tegen Sportlust, maar dat team is dusdanig los zand geworden dat dat voor NEO niet goed zal gaan uitpakken.

NEO is nog wel nadrukkelijk in de race voor de nacompetitie en daarin is Twenthe Goor vrijdagavond om 20.00 uur de volgende opponent. De tricolores verloren tweede paasdag thuis met maar liefst 6-2 van Reutum en zijn nog niet 100% veilig, hoewel ze een voorsprong van acht punten op Reünie wel over de streep zullen gaan trekken.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer