NKC’51 thuis veel te sterk voor KVZ

Afgelopen zaterdag werd het veldseizoen hervat en kreeg NKC’51 hekkensluiter KVZ uit Zutphen op bezoek. De eerste wedstrijd tegen de Zutphenaren werd redelijk makkelijk gewonnen en ook ditmaal was het doel voor NKC’51 om de eerste punten na het zaalseizoen binnen te halen. NKC’51 staat met één punt voorsprong op ODIK bovenaan in de competitie en is dus nog volop in de race voor het kampioenschap.

In warme, zomerse omstandigheden was het NKC’51 dat de score opende door direct de eerste aanval te verzilveren. KVZ had hier nog een antwoord op, maar moest daarna in de achtervolging. KVZ kwam moeilijk tot goede kansen waardoor NKC’51 al vroeg kon uitlopen naar een 6-1 voorsprong. KVZ wist het verschil terug te brengen naar vier, maar daarna was het wederom NKC’51 dat het voortouw nam. Het scoorde nog zeven keer in de eerste helft en kreeg maar één doelpunt tegen. Ruststand 13-3.

Waar men in de eerste helft een erg dominant NKC’51 zag, begon NKC’51 wat tam aan de tweede helft. Geen moment kwam de overwinning in gevaar, maar in de beginfase scoorden beide ploegen om en om tot een stand van 17-7. Verdedigend werden de puntjes weer op de ‘i’ gezet en bij 20-9 leek KVZ zich helemaal gewonnen te geven. In de slotminuten maakten aan de kant van NKC’51 junioren Franca Slettenhaar en Timo Schippers hun debuut in het eerste. NKC’51 kreeg geen doelpunt meer tegen en wist zelf nog zesmaal te scoren, waarbij het slotakkoord was voor Franca Slettenhaar, die koelbloedig van tweeënhalve meter scoorde. Eindstand 26-9.

NKC’51 speelt twee weken geen competitiewedstrijd, waarna het op 11 mei de kraker speelt tegen ODIK in Barneveld. Bij winst kan NKC’51 drie punten los komen te staan van ODIK en bij verlies zal NKC’51 de koppositie af moeten staan. Aanvang 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer