Successen Taekwondo Oude Luttikhuis in Hamburg

In het weekend van 30 en 31 maart werden de German Open Taekwondo Championships 2019 gehouden in Hamburg. Dit G1 toernooi telt mee voor de World Taekwondo Ranking. Dit was het derde G-toernooi in maart en dus een zware belasting voor de bijna 1.400 deelnemers die uit alle hoeken van de wereld naar Hamburg waren gekomen. Vijf deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis namen deel aan dit toernooi.

Lydia Louter moest, op zaterdag, als eerste aantreden en in haar eerste partij was Duitsland haar tegenstandster. Deze Duitse wist de partij goed naar zich toe te trekken en met 23–1 te winnen. Dit betekende het einde van het toernooi voor Lydia.

Ted Brilhuis trof als eerste een lid van het nationale team van Tsjechië. Ondanks dat hij een zeer goede partij heeft neergezet, werd er nipt verloren met 23–22. Hij heeft laten zien zeker ook bij de senioren goed partij te kunnen geven.

Stan Klein Nagelvoort begon dit toernooi, op zondag 31 maart, tegen Zweden. Hij wist deze partij te controleren en naar zich toe te trekken en te winnen met 14–10. Vervolgens was Polen zijn tegenstander. Bij deze tegenstander had Stan geen goed antwoord op de aanvallen en hij verloor, helaas, met 27–6, wat het einde betekende van dit toernooi voor Stan.

Jaden Rumokoy startte voor het eerst op een groot internationaal toernooi en dat deed hij goed. Kazachstan was zijn eerste tegenstander. Hij wist zijn tegenstander onder druk te zetten en te scoren en liep uit naar een comfortabele voorsprong. Hij wist deze partij dan ook te winnen met 24–13. Polen was zijn volgende tegenstander. Ondanks dat deze meer tegenstand gaf, wist Jaden uit te lopen en de partij met 8–4 te winnen. En in de finale trof hij weer een Pool. Deze had zijn vorige wedstrijden met grote overmacht gewonnen. De partij ging redelijk gelijk op, maar tocht wist de Pool langzaam uit te lopen. Aan het eind was het 9–3, maar toch een erg mooie tweede plaats, en dus zilver, voor Jaden.

Isabeau van Droffelaar trof België in de eerste ronde. Ze wist goed te scoren en uit te lopen. De eindscore was 13–4 in het voordeel van Isabeau. Haar volgende tegenstandster is lid van het nationale team van Polen, die haar eerste partij was vrijgeloot. Deze wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar de Poolse zette een tandje bij en wist de wedstrijd met 20–9 te winnen. Toch een mooie derde plaats voor Isabeau op dit zware toernooi.

Foto’s: Taekwondo Oude Luttikhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer