The Big Bulls organiseert Almelose Rugby Toer voor de jeugd

The Big Bulls organiseert de komende weken de Almelose Rugby Toer. Gedurende vier weken laat de Almelose club op diverse lokaties in de stad kinderen kennis maken met de rugbysport. Deze kennismakingstoer is gericht op kinderen van 5 tot en met 12 jaar. De afgelopen maanden is deze leeftijdscategorie behoorlijk gegroeid. De  betrokken ouders van deze lichting nieuwe jeugdleden zijn enthousiast over de aanpak van de club. Rugby voor jongens en meiden  van deze leeftijd draait om spelplezier en respect voor elkaar, in plaats van een onderlinge competitie.

Om meer ouders en jonge kinderen kennis te laten maken met jeugdrugby gaat de club de wijken in om trainingen te verzorgen. De sessies worden verzorgd door de ervaren jeugdtrainers van The Big Bulls. De trainingen zijn op dinsdag en donderdag vanaf 18.30 uur. Zaterdags kunnen jongens en meiden vanaf 10.30 kennis maken de groeiende sport. Deelname is gratis en in de meereizende toerbus is de alle informatie over de club en de sport te verkrijgen.

De kick-off van de Almelose Rugby Toer is dinsdag 30 april op het Rembrandtveld. In de weken daarna is de Rugby Toer, inclusief de toerbus, te vinden op de Aalderinkshoek, de Schelfhorst en in het centrum. De toer wordt ondersteund met de verspreiding van duizenden flyers in de betreffende buurten. De Rugby Toer wordt op 25 mei afgesloten met een Rugby Experience Day op de thuisbasis Het Wendelgoor, tussen Almelo en Wierden.

Het programma:

30 april en 2 mei; locatie het Rembrandtveld aan de Rembrandtlaan.

7 & 9 mei: locatie speelveld Het Everlo bij de Telgenborch op de Schelfhorst

14 & 16 mei: locatie speelveld Schubertstraat op de Aalderinkshoek

21 & 23 mei: locatie speelveld Ootmarsumsestraat, nabij restaurant Deksels in het centrum.

Op de zaterdagen vinden de kennismakingstrainingen plaats op Het Wendelgoor vanaf 10.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer