TOP eindigt seizoen met verlies tegen kampioen Udiros

Afgelopen zaterdag was het de laatste zaalwedstrijd van het seizoen. Doordat TOP enkele weken terug al gedegradeerd was stond er niks meer dan eer op het spel. Daarin tegen kon Udiros kampioen worden. Met een bus volgeladen Friesen supporters was er een prima sfeertje in sporthal ‘’het Punt’’. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Ligt.

Nadat alle afgestoken confetti van het veld was gehaald kon de wedstrijd beginnen. Udiros had geen last van Kampioenstress en schoot uit de startblokken. TOP liep achter de feiten aan en coach Alan Burchartz was genoodzaakt een time-out te nemen en daarop volgde ook een vak wissel. De stand was inmiddels opgelopen tot 3-7 in het voordeel van Udiros. De vak wissel en de time-out hadden effect en Udiros kreeg steeds meer moeite met scoren. TOP maakte in deze fase echter geen gebruik om wat meer aansluiting te vinden. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een stand van 7-12.

Na rust eenzelfde toonbeeld als in de eerste. Udiros zette even aan en maakte 5 doelpunten op rij. De spanning in de wedstrijd was weg en Udiros vierde haar feestje alvast. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een afgetekende 13-27 overwinning voor Udiros. De ploeg uit Friesland liet zien dat het de terechte kampioen was en zal volgend jaar uitkomen in de 1ste klasse.

TOP kwam dit zaalseizoen te veel wedstrijden net iets te kort. Geluk werd soms drastisch gemist en in fases van wedstrijden was het vaak onvoldoende. Volgend jaar wacht er een nieuwe uitdaging in de 3de klasse. 20 April staat de eerste wedstrijd op het veld weer op programma. TOP zal op het veld de nodige punten moeten vergaren om te voorkomen dat men hier niet zal degraderen uit de 2de klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer