Twee Overijssels Kampioenen en podiumplek tijdens TC2 voor Twentse Ros

Dit weekend stonden er 2 wedstrijden  voor de rijders van het Twentse Ros op de agenda. De landelijke wedstrijd (PK) van de NFF op de baan van FCV het Twentse Ros en de 2de wedstrijd van de Top Competitie KNWU in Baarn. Zaterdag begon het weekend met het PK waar gestreden is om de titel Overijssels Kampioen. Ongeveer 430 rijders in de leeftijd van 4 jaar t/m 50 plus stonden aan het starthek. FCV het Twentse Ros was goed vertegenwoordigd met 41 rijders. Met een straffe oostenwind was het koud op en rond de baan. Het sneeuwde zelfs zo af en toe flink. Gelukkig kon men zich opwarmen in de kantine en kwam zo af en toe het zonnetje erdoor.
Vanaf 8.45 uur werd er in 2 leeftijdsblokken getraind en rond 11 uur startte de wedstrijd. In een hoog tempo werden de manches gereden. Voor 11 rijders van de vereniging hield het op na de manches. Zoals voor Liam Achterbergh (jongens 7) die de start van zijn wedstrijd gemist heeft. Maar ook voor Caitlin van den Biggelaar die haar eerste PK reed bij de meisjes 8-9 jaar.
Bij de jongens 9 jaar was er de enigste kwart finale waar Mike Stokkelaar, Mylan Spekschate en Twan van der Wei aan mochten deelnemen. Mylan en Mike hebben ook de halve finale gereden, waarna Mike in de finale 2de werd. Pechvogel van de club was vandaag Kees (jongens 14 jaar) die in de halve finale hard ten val kwam. Gelukkig heeft hij wel zijn race kunnen uitrijden maar helaas niet door naar de finale. In totaal hebben 20 rijders de finale gereden waarvan er 11 op het podium stonden en we 2 Overijssels kampioenen hebben.
Brian Vloon (j 15) en Jesper Grob (j 16-17) zijn kampioen geworden en hebben naast de beker de mooie kampioenstrui gekregen. Op de 2 de plek zijn geëindigd; Mike Stokkelaar (j9), Sibbe Bosscher (j12), Manuel Bäumer (j13), Robin vd Valk (j15), Bas Scheenloop (j18+) en de dames Maura Jansen  (m10-11) en Anne Tuchter (m14-15). Aan de andere kant van het podium stonden Tom Peters (j10) en Robin Wichems (j18+) op de 3de plek.
Zondag werd er door 11 rijders deelgenomen aan de 2de Top Competitie in Baarn onder auspiciën van de KNWU. Net als vorige week in Venlo was dit een internationale wedstrijd en reden er diverse rijders uit andere landen mee. Helaas was het ’s ochtend hier ook heel koud; autoruiten krabben en veel verkleumde rijders tijdens de training. Er werd sterk gereden in de moto’s waardoor bijna iedereen doorging naar de volgende finale rondes. Alleen Rick Bok heeft de finale gereden. Hij rijdt tijdens deze wedstrijd in 2 klassen; de 20 inch en de 24 inch (cruisers). In de cruiser klasse 25-34 jaar heeft Rick op het podium gestaan met een mooie 3de plek en de 20 inch klasse stond net naast het podium met een 4de plek.
In het Paasweekend staat van vrijdag t/m maandag de 3e en 4e Europese Ronde in Zolder (Be) op de agenda. Het animo om deel te nemen (ongeveer 3500 deelnemers) aan de wedstrijd in Zolder is heel groot omdat er dit jaar in de zomervakantie het Wereld Kampioenschap wordt gereden. Ook wordt de 2de PK van het seizoen gereden in Assen.
Foto: Elly Knoop (Bas Steenkamp ontbreekt).
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer