Verdiend verlies dames WVCVolley

Voor Weghorst Makelaardij WVC dames staat er in de wedstrijd tegen Rosstars niet veel meer op het spel. Ze staan op dit moment 5e in de competitie en hebben zich al veilig gespeeld. Rosstars moet echter nog wel even aan de bak, want zij zouden nog kunnen degraderen met hun 8e positie.

De eerste set werd door WVC gestart met Kira Schorn, Loes Boone, Marlijne ter Avest, Kirsten Lentink, Myrthe Maris, Fleur Kleine Schaars en Lisette Ottenschot. De dames van WVC begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Passes werden slordig afgeleverd, evenals de set en als de bal wel afgemaakt kon worden, lieten de aanvallers het afweten. Rosstars daarentegen startte een stuk scherper, leverde goede servedruk en werkte hard voor alle punten. Dit was terug te zien in de stand, want de eerste set werd verloren met 25-9.

Een slechte start dus voor WVC Volley, want er werd gewoonweg niet hard en secuur genoeg gewerkt. Dus moest WVC wat meer laten zien, om het Rosstars moeilijk te maken deze wedstrijd. In de tweede set werd er scherper gestart. Lieke Scharbaai kwam in de ploeg voor Kirsten Lentink en zorgde voor meer stabiliteit in het veld. Er werd hard gewerkt, de ballen werden beter verdedigd en gescoord, maar ook de dames uit Rossum waren scherp en stonden goed te spelen. Zij trokken ook deze set aan het langste eind en wonnen met 25-21.

In de derde set namen de dames uit Wierden meer initiatief, Marlon Voortman werd ingebracht op de middenpositie en er werd gewisseld met de libero’s Kira Schorn en Ruth Jansen. Doordat de serve druk van WVC Volley een stuk hoger lag dan de vorige sets, had Rosstars moeite om de ballen te scoren. Dit zorgde zelfs voor een voorsprong van 7 punten in het voordeel van WVC. De scherpte konden de Wierdense dames helaas niet de hele set vasthouden, waardoor de punten wederom naar Rosstars gingen: 27-25.

Een verloren wedstrijd voor WVC Volley, maar er moest nog een set gespeeld worden. En de dames uit Wierden gaan niet zomaar akkoord met een verloren wedstrijd. In de vierde set werd dit duidelijk, er werd nog harder gewerkt en een goede serve druk geleverd. Hierdoor maakte Rosstars meer fouten en kon WVC meer scoren. Deze set werd wel gewonnen door de dames uit Wierden, 22-25.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer