WVC Volley Heren pakt noodzakelijk punten tegen Twente’05

Zaterdag stond voor Weghorst Makelaardij WVC Volley heren de voorlaatste wedstrijd op het programma in de 3de divisie A. De mannen moesten een uitwedstrijd spelen tegen Twente’05. Deze tegenstander staat momenteel 7de in de competitie en heeft niet veel meer om voor te spelen dan de eer om de wedstrijd te winnen. De thuiswedstrijd leverde in Wierden vlak voor kerst 1 van de betere en mooiere partijen op dit seizoen, toen met 3-1 werd gewonnen. Twente’05 is inmiddels afgezakt (toen stonden ze nog 3de) en heeft te maken met blessures. Vooraf was al duidelijk dat directe concurrent voor de 2de plaats (Orion) de druk er flink op had gezet door de uitgestelde wedstrijd tegen Time-Out knap te winnen en vervolgens ook eerder op de dag wederom de winst te pakken. Opdracht vooraf is duidelijk: winnen, geen sets verliezen zodat volgende week de opdracht makkelijker zal zijn en met een voltallige selectie moet dit lukken.

Maar tussen gedachte en werkelijkheid zit een behoorlijk groot gat. Al snel werd duidelijk dat we deze wedstrijd alleen maar tegen onszelf zouden kunnen verliezen. Maar ook dat het moeilijk is om dezelfde beleving en scherpte als de week ervoor tegen DIOS naar boven te krijgen. Toegegeven, daar was de tegenstander, sporthal en ambiance ook niet echt naar, maar dit kun je niet als excuus aandragen. WVC Volley speelde in een automatisme dat aanvoelde als een verplicht nummertje. Weinig beleving, weinig sfeer en zoeken naar het juiste ritme, tegen een tegenstander die het voornamelijk moest hebben van 1 goede speler. De rest van de spelers van Twente’05 was niet bij machten om echt druk te zetten bij WVC. De voornaamste sterkte lag bij Twente’05 bij de opslag en het lukte ze dan ook aardig om de pass bij WVC te ontregelen.

Eigenlijk zagen de 4 sets er wat spelverloop betreft redelijk hetzelfde uit: WVC Volley speelde zakelijk of verplicht, pakte elke set een ruime voorsprong, en wist deze aan het einde vervolgens weer makkelijk te verspelen. De 1ste set ging bij 21-21 de knop weer om en werd met 22-25 gewonnen. De 2de set rook Twente’05 bloed, kreeg het 5 setpunten, maar was het wederom WVC die aan het langste einde trok: 30-32. De 3de set was een uitzondering, want deze werd, na een lange service-serie van Jarosław Sobczyński, gewonnen met 14-25. Inmiddels was al wel duidelijk dat DIOS zijn wedstrijd tegen Harambee ‘gewoon’ heeft gewonnen en dus kampioen is geworden. De 4de set was wel weer slap: een duidelijke voorsprong werd te eenvoudig verspeeld en dit keer kreeg Twente’05 wel loon naar werken: 29-27.

Al met al een 3-1 winst en 4 belangrijke punten. Aardig detail is dat WVC Volley 109 punten heeft gescoord in 4 gespeelde sets, toch een aardig gemiddelde per set. Komende week worden er twee wedstrijden gespeeld, en deze kun je met recht finales noemen. Volgende week zaterdag, op “SuperSaturday”, is de laatste competitieronde tegen uitgerekend Orion H3, onze directe concurrent voor de 2de plaats en het recht op P/D wedstrijden. Maar eerst aankomende donderdag 11 april. Dan wordt in de Dikkenshal in Wierden de halve finale gespeeld in de beker. Tegenstander is SV Dynamo Apeldoorn H3, en zij staan momenteel met 91 punten 1ste in de 3de divisie B. Aanvang is 21.15 uur en we hebben steun en aanmoediging hard nodig om via deze kraker de finale van de beker te halen.

Foto’s: Arnold Hilberink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer