“Als Noabers help je elkaar”

René Oude Engberink is één van de vele vrijwilligers van Jumping Schröder Tubbergen. “Ik zie dit als een vriendendienst aan de broers Schröder.” René Oude Engberink (49) is al sinds het begin van Jumping Schröder Tubbergen betrokken bij het evenement. “Ik werd door de familie Schröder gevraagd om te helpen met opbouwen en dat heb ik toegezegd.” Vanaf dit jaar neemt hij de taken van Leo Eppink over, die vanwege gezondheidsredenen een stap terug moet doen. Dat betekent dat er nu veel verantwoordelijkheden bij Oude Engberink liggen. “Mijn werkzaamheden verschillen van het aansturen van vrijwilligers tot het regelen van de vergunning en het maken van het draaiboek. Daar komt heel wat bij kijken. Zo moeten we bijvoorbeeld de handleiding van de tenten van de Duitse leverancier naar het Nederlands vertalen voor de veiligheid”, somt Oude Engberink op. ,,Ik doe veel samen met Tom Brinkman. Vanaf september ben je er eerst zo’n vier uur per week druk mee, maar vanaf maart worden dat toch wel zo’n tien tot twaalf uur per week.”

Oude Engberink neemt zelfs drie weken vrij van zijn werk als verkoopmedewerker bij 123-Kaminofen in Uelsen om zich op die manier zo veel mogelijk in te zetten voor Jumping Schröder Tubbergen. “Vanaf tien mei ben ik vrij. Ik vind het niet erg om hier mijn vrije dagen voor in te leveren. Ik zie het als een soort vriendendienst aan de broers Schröder. Ze zijn mijn oude buren, we zijn samen opgegroeid aan de Reutummerweg. Als noabers help je elkaar. Vroeger haalden we samen kattenkwaad uit, nu werken we samen aan dit evenement.” Bovendien beleeft Oude Engberink erg veel plezier aan het helpen bij dit evenement. “Het is erg mooi om te doen, je bent met zo veel mensen in de weer. We zorgen in de planning van alle opbouw ook dat we ’s avonds uiterlijk om zeven uur klaar zijn, zodat er na afloop ruimte blijft voor een biertje met alle vrijwilligers. Dat hoort er ook bij.”

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer