Amicitia hard onderuit bij Wit-Blauw

Er stond Amicitia afgelopen zaterdag geen eenvoudige klus te wachten. De uitwedstrijd bij koploper Wit-Blauw in Kampen. Ook nog eens de meest scorende ploeg in de poule. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten en de focus te richten op wat nog komen gaat. De huidige editie van het veldseizoen is voor de Vriezenveense formatie niet echt een prettige. Wat rest is een inhaalrace met als ultieme wens handhaving in de Overgangsklasse. Op welke wijze dan ook. Zoiets vraagt elke wedstrijd meer inzet en tactisch vernuft dan normaal. En op dat front faalde Amicitia zaterdag in Kampen.

De voorbereiding en teambespreking van Manfred Hofstede vooraf waren even duidelijk als helder. Het is dan de kunst om de theorie in daden om te zetten. Dat lukte in het eerste kwartier van de wedstrijd goed. Weliswaar opende Wit-Blauw de score, maar na tien minuten spelen stond er een prima 3-4 voorsprong voor Amicitia op het scorebord. Daarna zakten de deze keer in het blauw spelende oranjekragen ver weg. Tegen een ploeg die met scherp schoot en daardoor eenvoudig scoorde. Bij rust stond Amicitia afgetekend achter met 15-7 en was de wedstrijd in feite al gespeeld.

Na de hervatting werden enkele spelerswissels toegepast. Ondanks hard werken bleef het kwaliteitsverschil duidelijk zichtbaar. Wit-Blauw liep eenvoudig uit naar 19-8 en 22-12. Amicitia probeerde uit alle macht nog te scoren maar meer dan een enkel doelpunt leverde dat niet op (23-13). In de slotfase toonde Wit-Blauw nog maar eens aan waarom het koploper is. Eindstand 27-14.

Alsof een nederlaag voor de Vriezenveners nog niet voldoende was bleek na afloop dat naaste concurrent AVO in Assen mede koploper Heerenveen op een gelijkspel (22-22) had weten te houden. AVO passeert daardoor Amicitia dat vervolgens is afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. En die plaats betekent in de eindklassering directe degradatie. Om dat te voorkomen zal komende zaterdag gewonnen moeten worden. Saillant detail is de tegenstander: AVO uit Assen komt naar Vriezenveen. Een echte degradatiekraker die begint om 15.30 uur op sportpark Het Midden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer