Bon Boys wacht volgende uitdaging: De Zweef

Het was best nog even slikken, toen zondagmiddag de balans werd opgemaakt: 53 punten en een gedeelde eerste plaats, maar geen kampioen. Voor het eerst in de historie dat het doelsaldo telt, werd Bon Boys meteen ‘slachtoffer’ van die nieuwe regel.  Voorwaarts Twello is de nieuwe kampioen op basis van het beste doelsaldo. Voor Achilles’12 en Bon Boys rest nu de nacompetitie. Daarin treft Bon Boys zondag in Nijverdal De Zweef, dat als nummer 13 uit de eerste klasse strijdt voor lijfsbehoud.

Bon Boys deed wat het moest doen en won thuis van Vogido met 2-1.  Al snel stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Het was aan Stefan Busschers te danken dat de score niet hoger uitviel deze middag.  In de tweede helft kwam Bon Boys beter voor de dag, hoewel het nooit echt goed werd. De thuisploeg drukte Vogido terug en het wachten was al snel op de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Jordi van Ek.  Bon Boys bleef daarna de betere ploeg, gaf ook niks meer weg, maar gaandeweg het duel leek het op 1-1 uit te draaien. Totdat een uithaal van Erik Makkink alsnog doel trof: 2-1. Daarmee zette Bon Boys de puike thuisreeks voort, want de ploeg is al twee jaar lang in de competitie ongeslagen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer