Eerste wedstrijd dames The Big Bulls

Zondag speelt het Damesteam van rugbyclub The Big Bulls de eerste wedstrijd in haar bestaan. In Tiel zijn de dames van Scrumboks de tegenstander. Eind vorig jaar zijn een aantal enthousiastelingen gestart met het opzetten van een damesafdeling. Een half jaar later bestaat de selectie uit dames in de leeftijd van 16 tot boven de 30 jaar.

De basis wordt gevormd door een paar speelsters die al bij de jeugd rugby-ervaring hebben opgedaan. Femke van den Sigtenhorst heeft een uitgebreid rugbyverleden en is trainster van de selectie. Daarbij is zij zelf ook als speelster actief bij The Big Bulls. In aanloop van het duel met Scrumboks staan de trainingen van deze week staan onder leiding van international, en aanvoerder van het Nederlands team, Dirk Danen. Het is bedoeling dat de Bulls-dames komend seizoen aan de competitie deelnemen.

(op de foto een deel van de dames-selectie met international Dirk Danen).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer