EHV heren probleemloos langs Amersfoort: 4-0

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D voor de vierde keer op rij gewonnen, en wel met 4-0 van Amersfoort. Samen met de driepunters tegen Zwolle en De Kromhouters voor de Silver Cup en de 3-1 overwinning in een oefenwedstrijd bij promotieklasser Hattem betekent dit een unieke serie van zeven zeges achter elkaar, een absoluut record in de EHV-geschiedenis. Trainer-coach Ronald Brouwer was na afloop dan ook zeer tevreden, hoewel hij er in de bespreking tijdens de rust wel op had gehamerd dat het allemaal veel dwingender en minder vrijblijvend moest.

Dat was kennelijk niet tegen dovenmansoren gezegd, want in de tweede helft was er maar één ploeg die hockeyde en dat was de thuisploeg. Het talrijke publiek werd getrakteerd op solide verdedigen en spectaculaire aanvallen, waarbij het vizier niet altijd even scherp stond afgesteld waardoor een grotere score dan de finale 4-0 uitbleef. De doelpunten kwamen van Joris Maathuis, Stijn Adolfsen (2x) en Marnix Brands. Door dit resultaat steeg EHV naar het linker rijtje, maar de ploeg wil meer en streeft naar de vierde plek. Dan zal het zondag moeten winnen bij Apeldoorn, dat met 0-4 bij De Kromhouters won, voordat Houten thuis en Groninger Studs uit wachten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer