Finale plaatsen voor FCV Twentse Ros in Dessel

Afgelopen weekend hebben leden van FCV het Twentse Ros deelgenomen aan de 3 NationsCup. Deze wedstrijd werd gehouden in het Belgische Dessel. Over 2 weken wordt de wedstrijd gehouden in Ahnatal (Duitsland) en net na de zomervakantie in Uithoorn (Nederland). Op zaterdag mogen alleen rijders uit de 3 organiserende landen deelnemen, op zondag is het een open internationale wedstrijd. Het aantal rijders tijdens deze wedstrijd in Dessel is groot beide dagen rond de 700 rijders. De baan in Dessel is hierbij speciaal omdat hier volgend jaar het Europees Kampioenschap BMX wordt gereden.
Op zaterdag behaalden 7 van de 9 rijders de finales rondes, waarbij ze allemaal zijn gestrand in de achtste finales. Voor een deel wordt dit veroorzaakt omdat er tijdens 3 Nations 2 leeftijdsklassen worden samengevoegd waardoor de strijd met een hogere leeftijdsklasse lastig is.  Zondag zouden 12 rijders deelnemen, alleen raakte Ronan Maring zaterdag hard de baan waardoor hij zondag niet meer mocht fietsen.
Dit keer gingen 7 rijders door naar de finale rondes. Waarbij Jesper Grob na sterke manches en 1/8ste finale in de kwart finale strandde. Maar onze toppers Kevin van Benthem en Rick Bok reden na sterke manches en finale rondes de echte finale. Helaas hadden de heren, in de klasse 25+, beiden dit keer een mindere start en had er misschien wel meer ingezeten dan de nu behaalde resultaten. Rick Bok behaalde een 4de plek en Kevin van Benthem een 5de plek. Rick Bok heeft hiermee zijn goede resultaten van onder de  UEC ronde in Zolder voortgezet waar hij de 1ste plek behaalde in de cruiser klasse en de podiumplekken tijdens Topcompetitie.
Komend weekend zullen rijders deelnemen aan provinciaals kampioenschap in Ammerzoden waar gestreden wordt voor de titel ‘Kampioen van Brabant’. En volgende weekend zal een groep rijders naar Ahnatal gaan voor de 3 Nations Cup.
Foto’s: podium eigen foto. Kevin van Benthem en Rick Bok: www.bmxsquad.com
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer