Nadine Visser duelleert met Olympisch hordekampioene Brianna McNeal

Europees indoorkampioene Nadine Visser neemt het op zondag 9 juni tijdens de FBK Games in Hengelo op tegen Olympisch kampioene Brianna McNeal. Het is één van de battles waarmee de organisatie meer spektakel, meer entertainment en meer strijd wil bieden, waarbij het publiek de grote winnaar wordt.

De 24-jarige Nadine Visser maakt sinds vorig jaar na haar bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens de wereldkampioenschappen indoor in Birmingham grote en ook snelle stappen. Ze verbrak daar het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager (naar 7.83) en ook in het outdoorseizoen verpletterde ze Olyslager’s record en bracht het op 12.71. Het was het resultaat van het besluit om zich definitief te specialiseren op de horden en de meerkamp vaarwel te zeggen. In maart werd ze in een perfecte race afgetekend Europees indoorkampioene op de 60 meter horden.

Brianna (Rollins-)McNeal, 27 jaar geleden geboren in Miami, Florida, USA heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar wereldtitel in Moskou in 2013 was een passend vervolg op de ongelofelijk snelle tijd van 12.26 die ze eerder die zomer neerzette, een Amerikaans record toentertijd. De kroon op haar carrière was echter de olympische titel van 2016 in Rio de Janeiro. Vorig jaar liep ze nog 12.38 en won vier Diamond Leaguewedstrijden. Ze was toen ook in Hengelo en won daar vòòr Visser.

Foto’s: @ FBK Games.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer