Regio schoolvoetbalfinales bij DOS’37

Woensdag 15 mei werd op een zeer druk bevolkt sportpark Het Midden in Vriezenveen de regio-finales van het schoolvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes gehouden, bij DOS’37. Maar liefst vijftig scholen (25 jongensteams en 25 meisjesteams streden in tien verschillende poules om de eerste plaats in hun competitie. Op de tien verschillende speelvelden werden mooie wedstrijden afgewisseld door hele spannende wedstrijden, waarbij er veel te zien en genieten viel. Dit ging tevens niet onopgemerkt voorbij aan enkele aanwezige voetbalscouts.

In totaal waren er maar liefst 511 spelers/speelsters ingeschreven en waren zij deze middag te bewonderen op sportpark Het Midden. Ook waren er zeer veel supporters aanwezig, om alle teams enthousiast aan te moedigen. Kortom, een prachtige voetbal dag op een zonovergoten sportpark Het Midden.

De scholieren uit groep 5 & 6 speelden een meisjes- en een jongenstoernooi in de nieuwe spelvorm 6 tegen 6.

Bij de meisjes werd het team van De Pro’s uit Oldenzaal glorieus winnaar, door alle wedstrijden winnend af te sluiten (5 wedstrijden, 15 punten en een doelsaldo van +35). Als nummers twee eindigden de meisjes van De Windhoek uit Almelo met 12 punten.

Bij de jongens ging de eerste prijs naar de Plechelmusschool uit Hengelo ( 4 wedstrijden 10 punten) en werd de Gijminkschool uit Goor tweede met 7 punten.

De scholieren uit groep 7 & 8 speelden een meisjes- en een jongenstoernooi in de nieuwe spelvorm 8 tegen 8.

Bij de meisjes waren de vier poulewinnaars De Drie-Eenheid uit Oldenzaal (11 punten), De Bernardus uit Dinkelland (12 punten), De Aloysiusschool uit Weerselo (12 punten) en De Wiekslag uit Tubbergen (5 punten). Via de kruisfinales plaatsten De Drie-Eenheid en De Aloysiusschool zich ten koste van respectievelijk De Wiekslag (1-0) en De Bernardus (0-1) zich voor de grote finale. Hierin werd De Drie-Eenheidschool uit Oldenzaal de kampioen door de Aloysiusschool uit Weerselo met 0-1 te verslaan. Als derde eindigde De Wiekslag uit Tubbergen door in de kleine finale De Bernardus uit Dinkelland na een 0-0 gelijkspel, via strafschoppen te verslaan.

Bij de jongens waren de vier sterkste scholen uit hun poule, De Martinus uit Losser, De Aloysiusschool uit Geesteren, De Vonder uit Borne en De Rehobothschool uit Vriezenveen. De Rehobothschool met 1-0 en hetzelfde resultaat boekte De Aloysiusschool tegen De Vonder, waardoor de finale een treffen werd tussen De Martinus en De Aloysiusschool (1-3). De strijd om de derde plaats werd een prooi voor De Rehobothschool, na een 3-1 overwinning op De Vonder.

Na afloop kregen in totaal 10 finalisten voor de 3e, 2e en 1e plaats, een heuse balkonscène aangeboden door DOS’37, waarbij de scholen werden gefeliciteerd door KNVB-medewerker Henk-Jan Reef en de prijzen werden uitgereikt door de kersverse kampioene van eredivisionist FC Twente-dames 1, Lotte Jansen (Foto onder: Alberto Webbink).

Foto’s: Jeroen Tempert.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer