Achtste plaats voor Twentse Ros tijdens Nederlands Club Kampioenschap

Zaterdagochtend stonden 12 rijders van FCV het Twentse Ros aan de start van Nederlands Club Kampioenschap (NCK) in Dedemsvaart. Tijdens deze door de NFF georganiseerde wedstrijd wordt gestreden om de titel beste club van Nederland. In totaal namen 24 vereniging deel aan de door NFF georganiseerde wedstrijd. Naast de eindscore als club werden er ook prijzen uitgereikt voor individuele rijders die de finale hebben gereden.

Op het podium stonden Viggo Pegge met een derde plek bij jongens 12 jaar, Tom Peters tweede bij jongens 10 jaar en Robin van der Vlak die eerste werd in de categorie jongens 15 jaar. Overige finalisten waren Tristen Altena en Mylan Spekschate (4de), Manuel Baumer en Robin Wichems (5de), Caitlin van den Biggelaar (6de) en Stefanie Voorthuis en Manuel Baumer beiden 8ste. Pechvogel dit keer was Douwe Velthuis, tijdens de start viel een rijder om en die nam 3 andere rijders mee met zijn val. Douwe en Bram ter Elst hebben beiden alleen de manches gereden. De verrassing kwam tijdens de grote prijsuitreiking, FCV het Twentse Ros is 8ste geworden tijdens het NCK. En dat met een kleine groep rijders! De rijders mochten een beker in ontvangst nemen voor deze prestatie.

Zondag is onder zeer warme omstandigheden in Tiel de 4de Topcompetitie wedstrijd (KNWU) gereden. Van de ruim 600 rijders waren 8 Twentse Rossers actief. Op een na hebben alle rijders de finale rondes bereikt. Yoeri Tilanus, Travis Jansen en Damian Kappert reden de kwart finale. Ronan Maring en Maura Jansen hebben de halve finale gereden. Dit keer was er meer strijd voor Kevin van Benthem en Rick Bok in hun eigen leeftijdsklasse. Rick is 2de geworden en Kevin 3de.

Volgende week zaterdag wordt in Schoonebeek de laatste wedstrijd van de NFF voorjaarscompetitie gereden. Wie wordt er districtskampioen? Zondag is er vervolgens een competitie wedstrijd van de KNWU in Ommen. Over 2 weken staat het NK KNWU in Erp op de agenda, gevolgd door het Europees kampioenschap in Letland. In de laatste week van juli wordt het Wereld Kampioenschap gereden in Zolder (België).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer