De Zweef wint slopend duel na strafschoppen van Bon Boys

In de hitte van de eerste juni dagen was de wedstrijd De Zweef – Bon Boys een slopend gevecht tussen twee ploegen die onmachtig waren het net te vinden. Zelfs in de verlenging lukte dat niet. In de beslissende strafschoppenserie stopte Michel Dikkers, maar werd ook veel gemist. Door De Zweef het minste en daardoor mag de ploeg op Tweede Pinksterdag aantreden in een uitwedstrijd tegen Achilles’12 in Hengelo (aanvang 14.00 uur).

Bijna de hele eerste helft domineerde Bon Boys, dat met scherpte en vooral veel snelheid door de Zweefverdediging sneed. Gelukkig was daar ofwel het vervolg slecht ofwel stond een tweede verdediger klaar om z’n collega ter zijde te staan. Aanvoerder Sven Dikkers gaf het voorbeeld door overal aanwezig te zijn, te interveniëren en op te ruimen. Na rust domineerde De Zweef en moest Bon Boys zich ver terug laten zakken. Bijna niets meer lukte bij de bezoekers. Daar stond tegenover dat De Zweef msschien meer balbezit had, maar niet meer dan twee schamele kansen kreeg. Ook de verlenging bracht geen beslissing. Strafschoppen pakten uit in de voordeel van de blauwwitten.

Na afloop van de wedstrijd werd op het veld afscheid genomen van vier vertrekkend spelers: Sven Dikkers, Boris Vermeulen, Jesper Middelkamp en Nick Snellink. verder vertrekt Andre Smal als assistent trainer en Herman van Nijen als stagiaire.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer