EHV dames door naar bekerfinale na shoot-outs tegen Overbos

De hockey dames van EHV hebben vrijdagavond op eigen veld de finale van het toernooi om de Silver Cup bereikt door het Beverwijkse Overbos na shoot-outs uit te schakelen. Het was al de derde keer dat de Enschedeërs na een spannende serie 8-seconden-challenges vanaf de 23-meterlijn als winnaars een ereronde mochten maken.

In de reguliere speeltijd ontspon zich een enerverende wedstrijd, waarin beide ploegen het doel zochten en vonden. Eline Aellerinck, Ruth Laverman, Lois Boerman en Calice Buma scoorden voor het team van trainer-coach Thiemo Bruning, waarna Overbos in het allerlaatste fuitsignaal bij de stand 4-3 de 4-4 liet aantekenen.

Wie had gedacht dat dat EHV hierdoor met een mentaal nadeel aan de shoot-outs zou beginnen, had buiten keepster Sterre Korterik gerekend. Zij ontpopte zich opnieuw, na beslissende reddingen tegen GHBS en Houten, als de hoedster van haar cirkel, neutraliseerde drie pogingen van Overbos en zag haar teamgenoten Calice en Juliet Buma allebei scoren. Daarna volgde een sanctieverzwaring in de vorm van een strafpush die door Juliet Buma souverein werd benut: eindstand 3-0, EHV door naar de finale, tot grote vreugde van het talrijk opgekomen publiek. Zondag wacht het Amstelveense AMVJ op het veld van Schaerweijde in Zeist.

Foto archief:

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer