Fleringen promoveert naar 4e klasse na strafschoppen winst op Zenderen Vooruit

Afgelopen zondag speelde VC Fleringen de belangrijke wedstrijd om promotie naar de 4e klasse tegen Zenderen Vooruit. Fleringen begon met dezelfde opstelling als vorige week tegen FC Berghuizen. Dit betekende dat Jeffrey Heithuis en Robert Beukerink het verdedigingsduo vormden en dat Tim Stopel samen met aanvoerder Martijn Poppink in de aanval stond.

De eerste helft liet een dominant Fleringen zien zonder dat er echt grote kansen gecreëerd worden. Via de vaardige Sjoerd Booijink weet Fleringen een aantal keer gevaarlijk richting het doel van Myron Eleveld te komen. Zenderen Vooruit speelt de lange bal op de sterke Ramon van Os en hoopt van daaruit gevaarlijk te worden. Na twintig minuten spelen legt Fleringen een mooie aanval op de mat. Via meerdere schijven wordt rechtsback Tieme Koopman de diepte in gestuurd. Met een mooie voorzet bereikt hij Martijn Poppink, die slechts een teenlengte tekort komt om binnen te werken. Steven Schepers probeerde na een half uur spelen zijn kunststukje tegen FC Berghuizen te herhalen maar zag de bal dit keer gepakt worden door doelman Eleveld. Even later kunnen we ook een grote kans voor Zenderen Vooruit noteren. Met een waanzinnige reflex weet Maarten Oosterik het schot van Van Os te pareren en zo voor een 0-0 ruststand te zorgen.

De tweede helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Er zit duidelijk veel spanning op de wedstrijd en van mooi voetbal is geen sprake. De strijdlust en passie is in dusdanig grote mate aanwezig waardoor we toch een leuke wedstrijd zien. Mooie en harde duels tussen Ramon van Os en Robert Beukerink zorgen ervoor dat de toeschouwers zich absoluut niet vervelen. Na een uur spelen komt Zenderen Vooruit op 1-0. Sjoerd Booijink lijkt omvergelopen te worden maar de scheidsrechter laat doorspelen. Hierdoor kan Thomas Klaassen voorgeven op Teun Besselink en Zenderen op voorsprong zetten. Fleringen lijkt even van slag maar weet zich toch weer te herpakken. De mentale weerbaarheid die Fleringen in de tweede helft toonde was fantastisch. Fleringen zette druk naar voren en langzaam maar zeker werd de defensie van Zenderen Vooruit aan het wankelen gebracht.

Jasper Slaghekke en Bram Meen kwamen in de ploeg om de aanval te versterken. Fleringen stuurde alleskunner Jeffrey Heithuis mee naar het aanvalsfront en Zenderen Vooruit kwam amper onder de druk uit. Vlak voor tijd was het nota bene de kleinste man van het veld die de gelijkmaker op het scorebord zette. Steven Schepers kopte uit een hoekschop de bal hard achter Myron Eleveld. Hiermee kreeg Fleringen eindelijk loon naar werken. In de slotminuut werd de ingevallen Jitse Nijland tot twee keer toe tot stoppen gebracht door Thomas Klaassen. Het betekende twee keer geel en dus rood voor de rechtsback van Zenderen. Er gebeurde hierna niets meer waardoor er dus een verlenging gespeeld moest worden.

In de verlenging snakte Zenderen Vooruit naar adem. Fleringen had energie over en probeerde de winnende treffer te scoren. Aan het eind van de eerste helft van de verlenging kreeg Fleringen een penalty. Steven Schepers werd ten val gebracht en de scheidsrechter wees naar de stip. Aanvoerder Martijn Poppink nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Met de strafschop was weinig mis maar helaas belandde de bal via de binnenkant van de paal in de handen van Myron Eleveld.

De tweede helft van de verlenging komt Fleringen toch op voorsprong. Jitse Nijland haalt de achterlijn en zet hard en laag voor. Martijn Poppink anticipeert goed en schiet de bal hoog in het dak van het doel. De ontlading is enorm en niemand verwacht nog dat Fleringen de voorsprong weg gaat geven. Toch komt Zenderen Vooruit een minuut later weer op gelijke hoogte. Knap terugleggen van Van Os zorgt ervoor dat Stokkingreef de stand weer gelijk kan trekken. Fleringen probeert met een slotoffensief nog de winnende treffer op het scorebord te zetten. Zenderen Vooruit lijkt rijp voor de slacht maar ondanks kansjes voor Bram Meen en Martijn Poppink blijft de 2-2 op het scorebord staan. Strafschoppen dus.

De penaltyserie was zenuwslopend. De eerste strafschop werd genomen door Jasper Slaghekke en knap gepakt door Myron Eleveld. Ramon van Os wist namens Zenderen raak te schieten waardoor er meteen druk op de penalty’s van Fleringen kwam te staan. Maarten Oosterik pakte vervolgens de strafschop van Zenderen waarop Steven Schepers zijn penalty snoeihard achter Eleveld schoot. Jeffrey Slamp schoot hierna namens Zenderen Vooruit naast.

Aangezien Sjoerd Booijink vervolgens raak schoot namens Fleringen zag de wereld er ineens heel anders uit. De volgende penalty van Zenderen Vooruit ging wederom naast waardoor het aan Wout Booijink was om de wedstrijd te beslissen. De Fleringse man van weinig woorden twijfelde niet en schoot de penalty met links snoeihard in de linkerbovenhoek. De ontlading bij Fleringen was enorm en er volgde een ware vreugde uitbarsting.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer