Medailleregen voor Fysion turnsters bij regionale toestelkampioenschappen

Afgelopen zondag mochten de bovenbouw-turnsters hun wedstrijdseizoen afsluiten in Hengelo met de toestelkampioenschappen. De turnsters die meededen zijn geboren in het jaar 2007 of ouder. In totaal deden 15 turnsters mee in verschillende categorieën en ging er maar liefst 13 keer eremetaal mee naar huis.

In ronde 1 turnden de jeugd 1, divisie 3 (2007) turnsters: Demi Roosendaal en Jasmijn Eertink. In divisie 4 Esther Versteeg en Dewi Schellevis. Bij de jeugd 2 (2006), divisie 3 turnsters: Iris Volkers, Lise Rutgers en Lieke Pekkeriet. In divisie 4: Meike Jellema. Deze meiden mochten maar liefst 10 keer het podium op.

Op sprong was er goud voor Demi en Lise, zilver voor Jasmijn, Iris en Esther. Bij brug mochten zowel Demi als Lise het brons in ontvangst nemen. Bij de dunne evenwichtsbalk was het zilver er voor Demi. Tot slot bij vloer mocht Iris overtuigend het goud in ontvangst nemen en Demi mocht voor de 4e keer het podium op om het brons in ontvangst te nemen.

In de tweede ronde mochten de junior- en seniorturnsters. Bij de junioren (2005-2004) divisie 4: Shanna Jansen, Chazia Bartels, Silje Willigenburg en Indy Rekers. De meiden hebben wat te maken gehad met verschillende blessures en konden niet alle toestellen turnen. Aan het einde van deze wedstrijd mocht Shanna zich de kampioen op sprong noemen en het goud in ontvangst nemen.

Bij de senioren (2003 e.o.) divisie 3: Emma Jansen. Emma turnt haar eerste jaar in de derde divisie en liet vandaag weer vooruitgang zien ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Bij de 4e divisie senioren turnden Maura Velding en Marijn Piksen, met name erg goed op brug. De concurrentie was weer hoog en foutloos turnen was vereist. Een dik verdiende zilveren medaille op brug voor Maura en het brons ging naar Marijn.

Een succesvolle dag om het turnseizoen mee af te sluiten. De bovenbouw turnsters zullen zich nu richten op volgend seizoen. De onderbouw turnt over enkele weken de onderlinge wedstrijden en sluit daarmee het turnseizoen af.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer