NKC’51 pakt ook ongeslagen de titel op het veld

Voor NKC’51 stond afgelopen zaterdag de tweede kampioenswedstrijd van het seizoen op het programma. In de zaal wisten de Nijverdallers ongeslagen het kampioenschap binnen te halen en ook in het veldseizoen kon de titel nog ongeslagen gepakt worden. Ditmaal kwam Noviomagum uit Nijmegen op bezoek, een tegenstander waar dit seizoen al driemaal van was gewonnen, maar men weet dat Noviomagum het elke tegenstander lastig kan maken.

In een geweldig gecreëerde sfeer door de supportersvereniging en met een grote opkomst aan supporters onder wie burgemeester Anneke Raven, werd het voorstellen van de spelers al een feest. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag, al moest er natuurlijk wel eerst gewonnen worden van de gasten uit Nijmegen.

Zoals vaak in dit seizoen wist NKC’51 op voorsprong te komen. Echter was dit van korte duur. Noviomagum speelde vanaf het begin erg opportunistisch en dit wierp zijn vruchten af. NKC’51 speelde ondermaats en wist moeilijk tot scoren te komen waardoor het in de achtervolging moest. Op 4-6 wist Noviomagum een voorsprong van twee doelpunten te pakken. De Nijmegenaren tekenden ook voor de 4-7, waarnaar er aan de kant van NKC’51 de nodige zorgen ontstonden.

Een achterstand die omgebogen moest worden naar een voorsprong, iets waar NKC’51 dit seizoen zelden mee te maken had. Tot aan de rust leek dit voor de ploeg van Gert Schorn niet te lukken, tot de laatste minuut aanbrak. NKC’51 wist toen pas voor de tweede keer op voorsprong te komen, 11-10. Toch kon NKC’51 niet voorkomen dat het met een gelijke stand de kleedkamers op moest zoeken, ruststand 11-11.

Na rust moest NKC’51 de kampioensdruk van zich af zien te spelen. Dit lukte aardig in de beginfase, er werd drie keer achtereen gescoord waardoor NKC’51 wat lucht kreeg. Noviomagum wist nog wat terug te doen bij 14-12, maar toen nam NKC’51 definitief het heft in handen. Verdedigend werd Noviomagum goed dichtgehouden, waardoor NKC’51 aanvallend voldoende tijd kreeg om de voorsprong te vergroten en vast te houden. Bij 18-12 leek Noviomagum zich neer te leggen bij een nederlaag en kon NKC’51 meer vrijuit spelen richting het einde van de wedstrijd en het kampioenschap.

In de eindfase kreeg Gerd Nijkamp een verdiende publiekswissel, hij werd topscoorder aan de kant van de Nijverdallers. Een tweede publiekswissel kwam er voor Remy Essers, na jarenlange trouwe dienst in de selectie van NKC’51 neemt hij na dit seizoen afscheid van het korfballen. NKC’51 wist de wedstrijd goed uit te spelen en bepaalde de eindstand op 24-16. Door een geweldig seizoen te hebben gespeeld, komt NKC’51 volgend jaar zowel in de zaal als op het veld uit in de Overgangsklasse, zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. “Een prestatie van wereldklasse” aldus coach Gert Schorn.

Om het hele jaar echt ongeslagen te blijven, moet er nog één wedstrijd gewonnen worden. Over twee weken speelt NKC’51 haar laatste wedstrijd tegen Rigtersbleek in Enschede, aanvang 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer