Ruiters uit de buitencategorie naar CHIO5* Twente 2019

De toekenning van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of the Netherlands 2019 aan het internationaal concours hippique CSI Twente zorgt voor een top deelnemersveld op de piste in Geesteren. ‘Mooie landen met ruiters uit de buitencategorie’, zegt directeur Rob Maathuis.

CSI Twente is blij met de landen die zijn aangewezen voor deelname aan het vijfsterrenconcours Nations Cup deze zomer in Geesteren. De internationale hippische bond FEI heeft bepaald dat naast gastheer Nederland de landenteams van Duitsland, België, Zweden en Oostenrijk van 16 tot en met 23 juni in actie moeten komen op Erve Maathuis. De Longines FEI Jumping Nations Cup™ is een serie van landenwedstrijden springen en dressuur, waarin de FEI bepaalt welke vijf teams uit de Europese divisie 1 de plaatselijke organisaties moeten uitnodigen. Onlangs kreeg directeur Rob Maathuis van het Twentse evenement, dit jaar gastheer van de vierde van in totaal zeven Europese wedstrijden, de lijst met namen. ‘Mooie landen met ruiters uit de buitencategorie’, aldus een opgetogen Maathuis over het deelnemersveld in Geesteren.

Aan de landenwedstrijd doen in totaal acht landen mee. Naast de vijf aangewezen landen haalt Maathuis ook de teams van Brazilië, Spanje en Japan naar het Twentse concours. De Japanse equipe bereidt zich voor op de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar. Brazilië won vorig seizoen de Nations Cup in La Baule. Spanje is begin oktober gastheer van de finale op het Olympisch complex van Barcelona. Daarnaast komen individuele ruiters nog in aanmerking voor deelname aan de Longines Grand Prix of Twente. Dit betreft hoofdzakelijk topruiters uit de andere Europese divisie 1-landen Engeland, Ierland, Frankrijk, Zwitserland en Italië alsmede de Verenigde Staten, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten.

Oudste en meest prestigieuze wedstrijdserie ter wereld

De Longines FEI Jumping Nations Cup™, zoals de internationale wedstrijdserie voor landenteams officieel heet, is de oudste en meest traditierijke serie ter wereld. Sinds 1909 wordt de landenwedstrijd verreden. In die lange historie werd tweemaal eerder Geesteren aangedaan, in 1989 en in 1994. Exact 25 jaar later komen de beste ruiters en amazones voor de 45ste internationale editie van het CSI Twente met hun beste paarden dus weer naar het Twentse dorp. De afgelopen jaren is de Longines FEI Jumping Nations Cup™ in Nederland verreden tijdens het CHIO Rotterdam. Omdat dit jaar in het Kralingse Bos het EK springen en dressuur wordt gehouden, verhuist het spektakel naar Geesteren en promoveert het Twentse evenement naar een vijfsterrenstatus. ‘Het is na de Olympische Spelen, EK’s en WK’s het summum op het gebied van hippische evenementen’, aldus Maathuis.

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer