Gerard Hopster benoemt tot erevoorzitter DOS-WK

Voorzitter René Gelderman keek tijdens de recente jaarvergadering tevreden terug op de het afgelopen korfbalseizoen. De ingezette koers waarbij wordt ingezet op kwantiteit en kwaliteit begint langzaam zijn vruchten af te werpen. Noemenswaardig zijn de groei van het ledenaantal tot maar liefst 300 leden, het opleiden en begeleiden van het technische kader en de afspraken die met Sportaal zijn gemaakt om het kunstgrasveld eind dit kalenderjaar te vervangen.

Tonnie Bartels werd onderscheiden met het DOS-WK Ereschil als waardering voor zijn inzet voor allerlei kantinezaken en zijn rol als verenigingsscheidsrechter. Alle jeugdtrainers binnen DOS-WK namen de Roel Tiekink Trofee in ontvangst. Wekelijks besteden zij vele uren aan het ontwikkelen van de jeugdige korfballers.

Hoogtepunt van de vergadering was de benoeming van Gerard Hopster tot erevoorzitter van DOS-WK. Hopster was in 1969 oprichter van korfbalvereniging Wesselerbrink, de vereniging die in 1988 fuseerde met DOS tot DOS-WK. Hoewel de afgelopen jaren wat minder aanwezig op de accommodatie, is Hopster nog steeds zeer begaan met het wel-en-wee van DOS-WK en het korfbal in Oost-Nederland. Voor al zijn inspanningen ontving Hopster eerder dit jaar een Koninklijke onderscheiding en mag hij zich ‘Ridder in de orde van Oranje-Nassau’ noemen.

Foto archief.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer