Hengelose BMX-ers nemen deel aan WK in Zolder

Komende week nemen 6 rijders van FCV het Twentse Ros deel aan de Wereld Kampioenschappen BMX in Zolder (België). Het afgelopen jaar hebben ze zich gekwalificeerd om deel te mogen nemen aan dit grote evenement. Tijdens alle KNWU wedstrijden hebben ze punten verzameld worden en de beste 16 van elke klasse mogen deelnemen aan het WK.  De eerste die van start mag is Rick Bok, huidig Nederlands Kampioen Cruisers. Hij mag dinsdag de spits afbijten in de cruiser klasse.
Woensdag rijden de jongste deelnemers, waaronder Maura Jansen in de klasse Girls 11 jaar. Dit jaar staan er in haar klasse 73 rijdsters ingeschreven, dat belooft een mooie strijd te worden. Donderdag rijden Jesper Grob en Ronan Maring in de klasse Boys 16 jaar.  Op de vrijdag mogen aan de start verschijnen Yoeri Tilanus klasse 17-24 jaar,  Kevin van Benthem 25-29 jaar en Rick Bok klasse 30+. Voor de challenge rijders is dan het WK afgelopen Op zondag mogen de junior en elite rijders gaan strijden voor de wereld titel.
De wedstrijd kan gevolgd worden via een livestream; bmxviewer.be Dit is alleen voor de challenge wedstrijden van dinsdag t/m vrijdag en de rijders starten ’s morgens al om 08.45 uur met de wedstrijd.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer