Rick Bok Nederlands Kampioen BMX Cruiser

In Erp is dit weekend het Nederlands Kampioenschap BMX KNWU gereden. De beste 32 rijders per leeftijdsklasse mochten strijden voor de titel Nederlands Kampioen en bijbehorende kampioenstrui. In totaal waren er 595 deelnemers, vanaf 5 jaar tot en met de 45+ klasse, maar ook de elite rijders strijden allemaal op dezelfde dag voor deze titel. FCV het Twentse Ros was met 9 rijders vertegenwoordigd.
Een lastige loting voor de kwalificatie moto’s zorgde voor een vroeg einde van de wedstrijddag voor Damian Kappert (j12), Travis Jansen (j13), Brian Vloon (j16) en Yoeri Tilanus (sportklasse 17-24j). Maura Jansen heeft ondanks een blessure de 6de plaats behaald in de halve finale bij de meiden 11-12 jaar. Robin van der Valk en Ronan Maring mochten in de halve finale samen strijden voor een finale plek. Voor hen eindigde hier de wedstrijd. Voor Ronan en Brian was het de laatste keer dat ze geacteerd hebben op dit niveau.
Rick Bok reed sterk in de kwalificatie moto’s van de cruiser klasse 25-34 jaar. In een spannende finale streden 3 rijders voor de koppositie maar trok Rick aan het langste eind en werd NK BMX Cruiser.  Vervolgens mocht hij samen met clubgenoot Kevin van Benthem strijden in de gewone 20 inch BMX sportklasse 25+. Dit keer was de start van Rick niet snel genoeg om aan te kunnen haken voor de koppositie. Kevin is 4de van Nederland geworden, Rick 8ste.
De volgende grote uitdaging voor de rijders van FCV het Twentse Ros is het Wereld Kampioenschap. Deze wordt dit jaar in Zolder (België) gereden van 23-28 juli.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer