Schröder Masterclass viert zijn twintigste verjaardag

De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met zijn bezoekers vieren. De organisatie is al enkele maanden druk bezig om van deze editie een hele bijzondere te maken door flink uit te pakken bij diverse rubrieken. Zo wordt de alom bekende masterspringen op dinsdag, de rubriek waar het allemaal mee begon, een weerzien met oude bekenden.

In de laatste week van de bouwvak wordt het centrumplein traditiegetrouw weer omgetoverd tot een hippische mini arena. Het carré van Tubbergen is dan ook de plek waar diversiteit de boventoon voert. Verschillende takken van de hippische sport maken dan hun opwachting. Van de allerkleinsten tijdens de bixie tot aan de topruiters uit de regio en de 40 plus, maar ook de menavond op de maandagavond zit altijd vol spektakel.

Wat twintig jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags evenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen. Het bestuur wilde echter een gouden randje geven aan dit jubileumjaar, daarom ontstond het idee om alle winnaars van de afgelopen negentien edities uit te nodigen voor het masterspringen op dinsdagavond. Een aantal oud-winnaars zijn inmiddels al aan het trainen, waaronder de winnaar van 2008, Pieter Jan Berkers. “Wat een leuk idee! Al mag ik dan wel weer snel gaan trainen, want ik heb in jaren niet meer zo’n hoog parcours gesprongen”, aldus Berkers. Ook Wim Schröder, winnaar in 2012 en inmiddels bondscoach van het Japanse springteam, zal voor deze gelegenheid weer in het zadel kruipen.

In totaal kent de Schröder Masterclass dus negentien winnaars tot nu toe, echter zijn er enkelen die de winst meerdere malen op naam hebben geschreven zoals Eric ten Cate uit Geesteren. Daarom worden ook de nummers twee van harte uitgenodigd om revanche te nemen op hun oude ‘rivalen’.

Mannen en vrouwen zijn in de paardensport doorgaans volstrekt gelijkwaardig. Op sommige concoursen krijgen de vrouwen echter een eigen wedstrijd. Vorig jaar was het centrumplein van Tubbergen voor het eerst decor voor de Ladies Cup op de zaterdagavond. Aangezien de bouwvakvakantie  vorig jaar laat viel en de schemer al begon in te vallen is deze wedstrijd onder kunstlicht verreden, en dat zorgde juist voor nog meer spanning en sfeer. De vrouwelijke deelnemers en het massaal toegestroomde publiek waren na afloop zo enthousiast dat ook dit jaar de Ladies Cup onder kunstlicht wordt verreden. Deze Ladies Cup heeft bovendien een eigen formule: de deelneemsters vormen teams van twee personen die om beurten in het strijdperk treden.

De Schröder Masterclass vindt dit jaar van 10 t/m 13 augustus op het centrumplein in Tubbergen tussen het gemeentehuis en de Sint Pancratius basiliek plaats. Het volledige programma is te vinden op www.schrodermasterclass.nl of www.facebook.com/schrodermasterclass.

Foto’s: © Loes Wielheesen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer