Stepteam Twente presteert goed tijdens ‘Das inklusive Radsport Wochenende’

Op het parcours van het racecircuit in Meppen (Duitsland) werd afgelopen zaterdag en zondag onder zeer warme omstandigheden gestreden in zowel de Nederlandse als Duitse nationale competitie. Op zaterdag werd een marathon verreden over 40 kilometer. Zondag stond er een criterium van 55 minuten op het programma. Stepteam Twente stond met 5 man aan de start.

Om 13:30 uur klonk het startschot waarna iedereen tegelijk vertrok. Het was vanaf de start al vrij snel duidelijk dat Patrick Olthof (Hengelo) samen met Adriaan Ringoir (Stepteam Rotterdam) te snel waren voor de rest van het peloton. Nadat Patrick helaas moest lossen wist hij een 2e plek bij de mannen senioren te bemachtigen. Achter deze 2 mannen reedt Fiona Olthof (Hengelo) en wist deze positie gedurende de wedstrijd vast te houden. Hiermee werd zij 1e senior bij de dames.

Op zondag werd er het criterium verreden. Broer en zus Olthof reden samen vanaf de start weg en konden op deze manier allebei beslag leggen op de 1e plek bij respectievelijk de heren en dames senioren. Geja Olthof (Hengelo) wist na een goeie race gereden te hebben een knappe 2e plek bij de dames senioren te bemachtigen. Roel Haveman (Enschede) wist na 55 minuten de 2e plek bij de heren senioren te behalen.

Stepteam Twente gaat zich nu voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd in de competitie, deze zal plaatsvinden in het Belgische Lozen.

Foto Patrick Olthof achter Adriaan Ringoir: Geja Olthof

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer