Voormalig FC Twente speelster Van Veenendaal van Arsenal naar Atletico Madrid

Sari van Veenendaal heeft een contract getekend bij de regerend landskampioen van Spanje: Atletico Madrid. De voormalig keepster van Arsenal, haar contract liep in 2019 af, en tevens captain en keepster van het Nederlands Elftal maakte een onuitwisbare indruk tijdens het WK in Frankrijk. Oranje won daar de zilveren medaille en Van Veenendaal werd uitgeroepen tot beste keepster van het toernooi. Het sterke optreden van Van Veenendaal de afgelopen jaren – tijdens het EK in 2017 werd Van Veenendaal ook uitgeroepen tot beste keepster – levert haar een transfer op naar Atletico Madrid. De club uit Spanje werd de afgelopen drie jaar kampioen van Primera División Feminine.

De 29-jairge Van Veenendaal speelde eerst bij FC Utrecht maar kwam in 2010 naar FC Twente. Zij behaalde met dit team vier keer de landstitel en pakte één keer de beker. Na het behalen van titel in 2015 maakte zij de overstap naar Arsenal waar ze tot het seizoen 2018/2019 bleef.

Foto: FlowSports

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer