Oecumenische dienst op het plein door katholieke en protestantse ‘noabers’

Een oecumenische kerkdienst in de ring van de Schröder Masterclass. Het begon met een wild ideetje, maar dit jaar gaat het er van komen. Ter gelegenheid van het twintigste jubileumjaar pakken pastor Casper Pikkemaat en dominee Escther Scheer-Weijenberg de handschoen op. Pikkemaat legt uit hoe dat zo is gekomen en wat we kunnen verwachten.

“Vorig jaar werd het idee in alle gekheid al eens geopperd, maar een tijdje geleden kwam het bestuur van de Schröder Masterclass toch met de vraag om een viering te houden in de ring. Omdat ze gebruik maken van een stuk grond van de protestantse kerk, was het idee er een oecumenische dienst van te maken. We zijn bovendien ‘noabers’ en staan allebei open voor dit soort initiatieven. Dit vonden we een mooie gelegenheid om samen op te pakken.”

Het wordt een bijzondere viering, gezien het oecumenische karakter, maar natuurlijk ook vanwege de entourage. Buiten, maar wel zoals Pikkemaat het noemt ‘onder de rook’ van de kerk. Om een wat meer intieme sfeer te creëren wordt een deel van de tribunes afgeschermd. Voor het thema wordt een mooi bruggetje geslagen met de paardensport. “Het thema is ‘de sprong wagen’”, vertelt Pikkemaat. “Zoals paard en ruiter de sprong moeten wagen, geldt dat ook in het leven zelf. Je komt in het leven hindernissen tegen en er is moed, durf en vertrouwen voor nodig om die te kunnen nemen.” Pikkemaat en Scheer maken er voor de bezoekers geen zware kost van. “We willen het zo toegankelijk mogelijk houden en maken er niks hoogdravends van.”

Mooi is dat ook het bestuur van de Schröder Masterclass ook actief is tijdens de dienst. Pikkemaat daarover: “Zij vervullen ook een rol: geven een lezing, een voordracht of helpen mee. En de muziek wordt verzorgd door Frank Droste en mogelijk nog een aantal andere muzikanten. Ja, voor Frank is daarmee de cirkel als bestuurder van het eerste uur rond.”

De oecumenische dienst in de ring wordt gehouden op zondagmorgen 11 augustus om 10.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer