Oranje Parahockeyers met spelers HC Twente pakken EK titel

Naast het regulier EK hockey in Antwerpen, speelden de afgelopen 3 dagen ook de Nederlandse parahockeyers het EK. HC Twente heeft een grote G hockey afdeling en in de selectie van het Oranje G hockeyteam spelen zelfs 2 spelers mee uit de G1: Ralph Esser en Marlinde Hamzink. Het was een zeer spannend kampioenschap waarbij ze alles hebben gegeven. Zowel de Nederlandse dames als heren kwamen de parahockeyers aanmoedigen en met ze trainen.

Woensdag speelden Ralph en Marlinde de finale in het grote stadion. De ploeg werd in stijl met de officiële spelersbus naar het Wilrijkse Plein gebracht, waarna de training met de Oranje Heren op het programma stond. Daar werden de puntjes op de i gezet. Wat volgde, was de voorbereiding op de finales. Ze hebben het geflikt en Nederland is Europees kampioen geworden. Een ontzettend knappe prestatie en wij zijn natuurlijk erg trots op Ralph en Marlinde, maar natuurlijk het hele Nederlandse Para Hockey team.

hc twente video hc twente video1

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer