Paardensport laat René en Conny Viscaal niet los

Het mag dan alweer enkele decennia geleden zijn, dat ze zelf op een behoorlijk niveau acteerden, de paardensport laat René en Conny Viscaal niet los. Op de fraaie accommodatie van Stal Het Dikkersbos, die sinds 2010 hun thuisbasis is en waar in 2016 naast een moderne oefenpiste een compleet nieuwe binnenbak verrees, zijn Conor Drain en zijn partner Merle Tasche kind aan huis. Voor hun C & M Stables huren ze er stalruimte, Conor rijdt er tevens paarden voor Viscaal.

Zelf maakte René Viscaal in het verleden naam als getalenteerd springruiter, die onder meer als specialist in de puissance mooie triomfen vierde. “Ik heb aardig wat gewonnen”, lacht hij bij de herinnering aan vervlogen tijden. “Zo ben ik in Wierden al eens over de muur van 2,25 meter hoog gegaan.” Echtgenote Conny Emondt was één van de weinige amazones, die de regio enkele keren mocht vertegenwoordigen tijdens de Military van Boekelo.

In 1982 zegde René Viscaal de sport vaarwel. “Ik was 21 en moest geld verdienen. Aanvankelijk werkte ik in het bedrijf van mijn schoonfamilie, maar de koeltechniek was niet direct mijn ding. In 1988 ben ik samen met mijn zus Anja en broer Jeroen begonnen met het inkopen en verkopen van auto’s. In Itterbeck in Duitsland zit onze in- en exportafdeling. Sinds 2007 hebben we ook een vestiging in Enter, hoofdzakelijk voor de lease. In Amsterdam zitten we met Fetch Carsharing, voor het zogenoemde free floating. Daar hebben we auto’s die je met je telefoon kunt openen en die je per minuut kunt huren en iets verder weer aan de kant kunt zetten.”

Als succesvol ondernemer én liefhebber van de paardensport sponsort René Viscaal diverse evenementen en organisaties in de eigen streek. “Waar dat kan moet je initiatieven uit je eigen regio ondersteunen”, is zijn credo. “Ook de Schröder Masterclass mag op zijn support rekenen. “Een heel bijzonder evenement met veel, ook ander publiek dan gebruikelijk. Er komen veel mensen kijken die in en rond Tubbergen op vakantie zijn en er op een camping staan. De stemming is er altijd goed.”
Om lachend te besluiten: “Je kunt er dan ook maar het best op de fiets naar toe gaan.”

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer