Twentse records voor Milan Beuning en Jermaine Kleine JJC2 in Minden (D)

Komende weekend staat het officieuze NK onder 16 (14 en 15 jaar),de C spelen, voor een  aantal atleten van AC Tion in Amsterdam op het programma. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden gingen ze naar het Duitse Minden om zich te testen. Dat het met het niveau wel goed zit bewezen Jermaine Kleine en Milan Beuning JJC 2e jaars (15 jaar). Kleine verbeterde het Twentse record verspringen tot maar liefst 6.22 meter en pakte de 1e plaats daarmee  won ook  de 100 meter sprint  en werd 2e op kogelstoten.

Milan Beuning verbaasde iedereen door de speer naar 58.38 meter te werpen, wat ook een Twents record betekende en een 1e plaats ranking Nederland en een 13e plaats ranglijst aller tijden. Milan werd 2e op het hoogspringen en de discus. Milan Beuning is favoriet voor edel metaal op de speer en maakt ook kans op een medaille op de onderdelen hoogspringen en kogelstoten.

Jermaine Kleine kiest voor de 100 en de 300 meter horden en is ook een kanshebber voor het edel metaal. Het is voor Jermaine een moeilijke keuze geweest aangezien hij ook kans maakt voor een medaille op de 100 en de 150 meter sprint en verspringen Op alle 5 onderdelen staat Jermaine in de top 5 van Nederland. Na overleg met Marcel Dost is gekozen voor de horden onderdelen.

Marleen Baas MJC 2e jaars(15 jaar) won al haar drie onderdelen in Minden en zal bij het Nederlands kampioenschap favoriet zijn bij het speerwerpen. Jory Davids 1e jaars C (14 jaar)  verbeterde zijn persoonlijke record verspringen naar 5.74 meter en is een stille outsider op de onderdelen 100 en 300 meter horden 150 meter sprint. Hij  maakt kans als 1e jaars C  op een medaille op de genoemde onderdelen te pakken en dit is tekent voor het tekent het opkomend atletiek talent.

Voormalig turn talent Nienke Braamhaar MJC 1e jaars (14 jaar) met 3 PRs op kogel speer en verspringen in Minden en gaat voor een goed resultaat in Amsterdam op de 150 meter sprint  80 meter horden en het hoogspringen. Op het onderdeel hoogspringen kan Nienke, als de vorm van de dag goed is, voor een verassing zorgen.

Mirik Harwig 1e jaars C (14 jaar) is herstellende van een  ongelukkige blessure en moest Minden laten lopen maar kan voor een verassing zorgen op het verspringen. Mirik wist  vorig jaar bij de D spelen(officieuze NK voor 12/13 jaar) op verspringen het goud te pakken. De vorm van de dag  zal mee spelen voor al  deze Atleten van AC Tion aankomend weekend in Amsterdam

Foto’s: Raymond Kleine van Gelden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer