Goud voor Fiona Olthof uit Hengelo in Beneden-Leeuwen

Fiona Olthof (foto archief) uit Hengelo van Stepteam Twente heeft zaterdag met overmacht de stepwedstrijd van Dijkensport in Beneden-Leeuwen gewonnen. Op ongeveer de helft van de race plaatste Fiona een versnelling waar haar naaste concurrente Hermien Koers uit IJsselmuiden geen antwoord op had. Bij de dames veteranen was de winst voor Agnes Bossink uit Enschede, terwijl bij de dames junioren Nynke Engels uit Hengelo won.

Naast deze drie dames had Stepteam Twente ook zeven heren naar Beneden-Leeuwen afgevaardigd. Bij de heren was het goud onbedreigd een prooi voor wereldkampioen Adriaan Ringoir van Stepteam Rotterdam. Joost Haveman uit Enschede legde beslag op het brons. Bij de heren veteranen won zijn vader Roel Haveman.

Meestal worden stepwedstrijden gereden over meerdere, kleinere ronden. Maar dit keer had de organisatie één schitterende ronde van 33,5 km uitgezet over dijken tussen Maas en Waal. De wind had er vrij spel en de steppers moesten daar terdege rekening mee houden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer