Heren HC Twente ten koste van Haackey verder in de beker

Vrijdagavond was er geen reguliere training voor de heren van Twente, maar de eerste wedstrijd in de Silvercup. De loting was de mannen gunstig gezind. In Haaksbergen speelden zij de Twentse derby tegen Haackey. Hoewel een zandveld niet echt favoriet is bij Twente, kwam de openingstreffer al in de eerste minuut. Een mooie tip in van Justin Markslag bracht Twente op voorsprong met 0-1.

De heren van Haackey lieten het er echter niet bij zitten en gingen gemotiveerd op zoek naar de gelijkmaker. Via een uitgespeelde corner, brachten zij de stand al snel op 1-1. Twente raakte hierdoor van slag, dit was terug te zien in het spel. Er werd wat gemopperd, het spel werd slordiger en veel balverlies was een feit. Na het eerste kwart zette coach Paul Schulz de heren weer op het juiste spoor. Via een schitterende backhand van Kasper de Rooij verdween de bal in de rechterbovenhoek. De keeper van de Haaksbergenaren was geheel kansloos. Een mooie goal van Tim Jongman bracht de stand bij rust op een 1-3 voorsprong voor Twente.

Na de rust werd de wedstrijd steeds fysieker en beide ploegen creëerden veel kansen! Bij de Silvercup gaat alleen de winnaar een ronde verder, dus stond er veel op het spel. Een zeer snelle aanval van Haackey maakte het weer erg spannend, de stand werd 2-3. De spanning was te snijden en een paar minuten voor tijd scoorde Tim Jongman voor Twente de beslissende 2-4. De winst ging dus naar Twente en bereikte de volgende ronde van de beker. Zondag staan de beide teams weer tegenover elkaar maar nu in de reguliere competitie en in Haaksbergen. En de vraag is natuurlijk of Haackey revanche kan nemen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer