Old-Stars Rugby bij Rugbyclub The Big Bulls

Zaterdag 21 september wordt bij Rugbyclub The Big Bulls, de wedstrijd Nieuw Zeeland – Zuid Afrika in het kader van het WK Rugby uitgezonden onder het genot van een lunch. Voorafgaand aan deze WK-wedstrijd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een clinic OldStars Walking Rugby onder leiding van oud-international en coach Mats Marcker.

De clinic Walking Rugby is een van de eerste Walking Rugby-evenementen in Nederland. Deze clinic met lunch wordt aangeboden door de rugbyclub The Big Bulls, het Nationaal Ouderenfonds en Rugby Nederland. De wedstrijd na de clinic wordt uitgezonden op groot scherm met commentaar van Mats Marcker.

OldStars walking rugby  is een variant op het reguliere rugby. Walking Rugby is een langzamere, non-contact versie van het spel en is met name geschikt voor gepensioneerde spelers, mensen die herstellen van een blessure en ziekte en/ of 55-plussers die fit en actief willen blijven in en rondom de rugbyvereniging. Het kan door alle leeftijden en geslachten samen worden gespeeld en kan helpen mensen bij een club betrokken te houden en zelfs nieuwe leden te brengen.

Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend worden. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven actief te blijven op het rugbyveld. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking rugby centraal. Het Nationaal Ouderenfonds is  in samenwerking met de Rugbybond initiatiefnemer van OldStars walking rugby in Nederland.

Programma 21 september
Het programma start op 21 september om 09:30 uur met koffie en wordt voor de deelnemers afgesloten met een lunch en de WK-wedstrijd: Nieuw Zeeland-Zuid Afrika.

Het volledige programma op 21 september:

09:30 uur :  Koffie
10:00 uur  : Omkleden
10:15 uur  : Walking Rugby clinic
11.15 uur  : Afronding op het veld en omkleden
11.45 uur  : Gezamenlijke lunch en wedstrijd: Nieuw Zeeland-Zuid Afrika

De accommodatie van rugbyvereniging is: Rugbyclub The Big Bulls, Badweg 24, 7604 PN Almelo.

Deelname informatie en contact: Meedoen aan de clinic en/of als belangstellende aanwezig zijn op deze ochtend,  voor vragen over het initiatief: Tijmen Vader en/ of Johan Annema: development@rugby.nl en/ of info@oldstars.nl (06-14443420).


.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer