Eerste nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Na vier overwinningen op rij, zijn de zaalvoetballers van Excelsior’31 vrijdagavond tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. In Den Helder was thuisploeg Zeemacht de bezoekers uit Rijssen, na een 1-1 stand bij rust, met 5-2 de baas. Het vertrouwen bij Excelsior’31 was groot na de uitstekende seizoenstart in de eerste divisie. Dat het niet bang was in de kop van Noord-Holland voor de degradant uit de eredivisie bleek in de eerste helft. Excelsior’31 had het betere van het spel, maar had de eerste vijftien minuten van de wedstrijd het geluk niet mee.

De paal en de keeper van de thuisploeg voorkwamen een treffer van de rood-witten. Zeemacht, dat zich terug liet zakken, kwam er wel twee keer gevaarlijk uit via een counter. Doelman Willard ter Stal, die deze wedstrijd zijn eerste minuten van het seizoen in de hoofdmacht maakte, stond zijn mannetje. Toch leek Excelsior’31 met een voorsprong de rust in te gaan. Nikzad Mahbobi anticipeerde goed op een rebound, na een hard schot van Rik Harbers: 0-1. Helaas viel niet veel later en kort voor rust de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Het geslepen Zeemacht, met veel spelers met ervaring in de top van het zaalvoetbal, kwam al kort na rust op voorsprong: 2-1. De scherpte bij Excelsior’31 ontbrak in de tweede helft en de Rijssenaren liepen continue achter de feiten aan. Toch bleef het lange tijd 2-1, maar met nog zeven minuten zuivere speeltijd schoot Adri Petronia Zeemacht naar 3-1 met een vrij trap strak in de kruising. Excelsior’31 zette een vijfde veldspeler in. Het kreeg hierdoor twee enorme kansen, maar helaas viel de aansluitingstreffer niet.

Zeemacht profiteerde vervolgens wel tweemaal van het risicovolle spel van Excelsior’31 en liep zodoende in de slotfase uit naar een 5-1 voorsprong. Nikzad Mahbobi scoorde in de zoemer nog wel de 5-2, maar deze was voor de statistieken. Excelsior’31 kan het zichzelf verwijten dat het na de eerste helft niet met mooie voorsprong de rust in ging. In de tweede helft verloor het door gebrek aan opperste concentratie. Zeemacht was dodelijk. Geen schande voor de Rijssenaren, die de degradant uit de eredivisie het vuur aan de schenen legde.

Door het verlies van medekoploper Leekster Eagles tegen Texel’94, staan nu zes ploegen na vijf duels kort bij elkaar. De stand in de eerste divisie is als volgt: 1. Leekster Eagles (12), 2. Excelsior’31 (12), 3. LTC Assen (12), 4. Texel’94 (11), 5. HZV/Het Vennewater (10), 6. Zeemacht (10). Met HZV/Het Vennewater op bezoek aanstaande vrijdag 1 november in Rijssen, staat er in Sporthal de Reggehal om 21.00 uur weer een mooi affiche op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer