Hengeloër Patrick Olthof pakt NK titel duur-steppen

Afgelopen zaterdag werd het NK duursteppen verreden op de wielerbaan van de OWC op het Oldenzaalse Hulsbeek. De wedstrijd over 45 kilometer was tevens de laatste in de kickbike-cup competitie van 2019

De 16 jarige Patrick Olthof kende dit 2e jaar bij de Heren Senioren al een heel sterk seizoen, maar deze ruime thuis-overwinning in de laatste wegwedstrijd van het jaar smaakt naar meer.

Om de overige 2 plekken op het podium werd gestreden in de eindsprint van de kopgroep, die zich op ruime afstand achter de winnaar had gevormd. Deze werd nipt gewonnen door de Enschedeër Joost Haveman, die daarmee 2e werd, het brons bij de heren werd ingenomen door een sterk rijdende Jasper Flink, beide renners van Stepteam Twente. De kampioen van 2018, Adriaan Ringoir, moest helaas vanwege een blessure afstappen.

Bij de dames werd de strijd na 43 kilometer over de bochtige en deels gladde baan in de eindsprint beslist. Met 5 honderdste seconden voorsprong bracht Hermien Koers uit IJsselmuiden als eerste het voorwiel over de streep, naast de Hengelose Fiona Olthoff (foto), die 2e werd. Nog binnen dezelfde seconde kwam de Rotterdamse Wenda Zuiddam als 3e over de finish.

Stepteam Twente kijkt daarmee terug op een zeer geslaagde wedstrijd. De wielerbaan van 2,25 kilometer, waarin ook een leuke klim zit, moest door de Heren en Dames 20 keer gereden worden. De Jeugdsteppers konden na respectievelijk 5 ronden (Pupillen, t/m 12 jaar) of 9 ronden (Cadetten, t/m 15 jaar) hun wedstrijd afsluiten. De 13 jarige Stepteam Twente debutant Sven Hans (foto) uit Hengelo werd 2e bij de Cadetten. Ook de oudere Twentse steppers lieten weer zien waar ze toe in staat zijn. Roel Haveman (Enschede) en Herm Flink (Hengelo) werden 1 en 2 bij de Heren Veteranen. Agnes Bossink (Enschede) pakte het lange afstandsgoud bij de Dames Veteranen.

Hiermee sluit Stepteam Twente een mooi seizoen af in de kickbike cup, waar zowel het heren- als het damesteam de cup hebben gewonnen, en ook individueel prachtige resultaten zijn behaald.

Deze winter staan er geen wedstrijden in de planning, maar wordt er natuurlijk door getraind voor volgend seizoen. Dit gebeurd zowel op de weg als op cross-parcoursen. In 2020 staat naast de landelijke wedstrijden ook het Wereldkampioenschap in Estland bij een aantal steppers op de planning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer