Heren EHV trekken zege over de streep in Apeldoorn

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de uitwedstrijd bij AMHC in Apeldoorn met 3-2 gewonnen. Door deze belangrijke winst zijn de Enschedeërs gestegen naar de tweede plek, die ze delen met De Kromhouters en GCHC. De Groningers verloren met 5-0 van koploper Oss, dat vier punten los staat en zondag naar Enschede komt. Bij de rust was de stand 0-2, dankzij doelpunten van Joris Maathuis (strafcorner) en Tobias Mink (veldgoal), na voorbereidend werk van Floris Kroezen, die meer goede acties in huis had.

In de tweede helft scoorde Apeldoorn tegen, maar Daan Overvoorde besliste met een strak geslagen strafcorner de wedstrijd. De thuisploeg kwam nog wel dichterbij, maar verder liet EHV het niet komen. Opvallend was het grote aantal gele kaarten, dat de ploeg van trainer-coach Ronald Brouwer incasseerde, waardoor die twee periodes met negen man op het veld stond. ‘We kregen na de wedstrijd van de scheidsrechters te horen dat we bijna een half uur met tien man hadden gespeeld. Ik ga die kaarten niet aanvechten, maar volgens mij hadden zeker twee van hun spelers een sticktrucje om ze uit te lokken en daar maakten ze handig misbruik van. Aan de andere kant zegt het alles over onze inzet om tot het uiterste te gaan en daarvoor moet ik de ploeg een compliment maken. Al met al een dik verdiende overwinning, na een wedstrijd die minder spannend was dan de uitslag doet vermoeden.’

Foto:Laurens Lindner

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer