De Dinkel meest succesvolle club bij Overijsselse titelstrijd korte baan

Afgelopen weekend werd in Nijverdal het 2e deel van de Overijsselse kampioenschappen zwemmen korte baan gehouden. De organisatie van “Het Ravijn”, in samenwerking met de KNZB Regio Oost, was uitstekend, waardoor de kampioenschappen een vlot verloop hadden.

Na 4 dagen zwemmen, bleek “de Dinkel” uit Denekamp uiteindelijk de meest succesvolle ploeg met totaal 112 medailles (60 x goud, 32 x zilver en 20 x brons). WS Twente (Borne/Hengelo) werd op ruime afstand 2e in het medailleklassement met 92 medailles (29-36-27), gevolgd door ZV 44 (Zwolle) met 88 medailles (21-34-33) en Dedemsvaart AC met 52 medailles (18-15-19).

Dennis Kamps (de Dinkel) won dit weekend 4 individuele afstanden bij de heren. Na de 400 m. vrij (in 4.04,61), 50 m. rug (in 27,10) en 100 m. vlinder (in 58,22) op zaterdag, won hij zondag ook nog de 200 m. vlinder in 2.08,19 en bracht daarmee zijn totaal op 7 titels. De overige titels gingen dit weekend naar Karst Boersma (100 m. wissel), Jeroen Gijselaar (50 m. vrij) en Thomas de Lange (100 m. school en 200 m. wissel), allen de Dinkel. Bij de dames was Lieke Oude Lenferink (WS Twente) met totaal 6 titels het meest succesvol.

Dit weekend was er winst voor haar op de 50 m. vlinder (in 28,89), 100 m. en 200 m. rug (in 1.01,49 en 2.15,43) en 100 m. vrij (in 59,25). De schoolslagafstanden waren voor de Dinkel, waarbij Lonne Dijkhuis de 50 m. won in 32,21 en Madelijne Schothans de 200 m. in 2.34,73.

Podium 50 vlinder meisjes jeugd Amy Lynn Zweers (zilver), Lynn Joor (goud) en Maudé Lesscher (brons)

Bij de jeugd waren het vooral weer Lynn Joor (Het Ravijn) en Maquinho Vorst (de Dinkel), die indruk maakten. Lynn bracht haar totaal op 6 titels en noteerde daarbij goede tijden op de schoolslag. Net als vorige week won Maquinho 4 afstanden met aansprekende tijden op de 100 m. vlinder (56,88) en 200 m. wissel (2.08,90). In deze categorie wisten ook Omar Markovinovic (WS Twente), Leon van der Geest, Lukas Binnekamp en Luuk Bos (allen de Dinkel) op het erepodium te eindigen.

Yke Groener (de Dinkel) en Jort van der Vlag (WS Twente) waren met resp. 10 en 6 titels het meest succesvol bij de junioren 3-4. Bij de meisjes domineerde Yke op de rug- en vrije slag-afstanden, terwijl Jort bij de jongens dit weekend goud won op de wissel- en vlinderslagnummers.

Bij de jongens junioren 1-2 was er opnieuw een felle strijd tussen Tiede Groener (de Dinkel) en Wout Koops (WS Twente). Ze wonnen allebei totaal 15 medailles, waarbij er meer goud was voor Tiede (11x) dan voor Wout (3x). Goed zwemmen bij de meisjes junioren 1-2 lieten vooral Hannah Markovinovic (WS Twente) en Barbara Broekhuis (de Dinkel) zien en ze wisten daarmee vaak het podium te halen.

Podium 100 vrij dames Elisa Haverkate (zilver), Lieke Oude Lenferink(goud) en Annet van Stratum (brons)

Het organiserende Het Ravijn werd verrassend 5e in het medailleklassement. In het 2e weekend wist, naast Lynn Joor, ook Iris Timmermans (brons op 100 m. vrij) zich naar een medaille te knokken. De Veene (Almelo/Wierden) won totaal maar liefst 19 medailles en werd daarmee 6e. Dit weekend waren het Diederick Schothans (3x), Rolf ter Keurs (2x) en Kieran de Heer, die met eremetaal naar huis gingen.

Succes was er eveneens voor VZ&PC Vriezenveen met goud op de 50 m. school voor Tilitha Knol en brons voor Maudé Lesscher op de 50 m. vlinder en 100 m. rug. Eremetaal scoorde ook ZPC de Hof (Goor/Markelo) met Elisa Haverkate (zilver op de 100 m. vrij) en bronzen plakken op de 200 m. vlinder door Andy Zandvliet en Pieter Pickhardt. Tenslotte behaalde OZ&PC Oldenzaal fraai brons met Liam Leuverink op de 50 m. rug.

Podium 400 vrij heren: Karst Boersma (zilver), Dennis Kamps (goud) en Diederick Schothans (brons)

Een groot aantal Twentse zwemmers/sters heeft zich geplaatst voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen korte baan, die van 5 tot en met 8 december a.s. worden gehouden in het Pieter van de Hoogenband stadion te Eindhoven. Twee weken later staan voor de senioren de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan in Tilburg op het programma.

Foto’s: Alfred van der Kraats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer