Goud voor Roosendaal en Lorkeers bij meerkamp turnen

Zaterdag vond de eerste regionale plaatsingswedstrijd plaats voor de derde divisie turnen in Nieuwleusen. Er zullen dit seizoen drie regionale plaatsingswedstrijden worden geturnd, waarna zal blijken of dit voldoende is voor de doorstroming naar de district wedstrijd. Dertien turnsters van G.V. Fysion deden mee aan deze wedstrijd. Met twee gouden medailles en zes top 10 klasseringen kijken de trainers Manon Snellink, Mirko Heuver en Elsanne Luijmes terug op een zeer geslaagde wedstrijddag.

In ronde 1 turnde Demi Roosendaal in de jeugdcategorie geboren in 2007. Demi komt dit seizoen voor het eerste jaar uit in de keuze oefenstof en heeft daarbij op alle toestellen een nieuwe oefening. Na een foutloze en hele mooie wedstrijd mocht zij zeer verdienstelijk het hoogste podium betreden. Ronde 2 was het de beurt aan de instap-categorie (2011): Sophie Krukkert (4e), Sylvie Rodijk (11e) en Julia van Horen (16e). Ezra Ronner viel helaas geblesseerd uit in deze categorie.

De instappers turnden hun allereerste echte individuele wedstrijd; dat was wel even spannend! Hier en daar waren er wat verbeterpuntjes, maar het ging toch alweer een stuk beter dan de teamwedstrijd van vorige week. In de andere baan turnde Karit Lorkeers in de jeugd N4 categorie (2008). Karit had een prachtig seizoen vorig jaar en ging ook vol goede moed van start deze wedstrijd. Ook Karit wist volledig foutloos te turnen en mocht daarbij ook het goud in ontvangst nemen.

Ronde 3 was het de beurt aan pupil 1 (2010) N3: Lynn van Tongeren in baan 1 en de al een ervaren junioren (2006-2005) turnsters: Lynn ten Dam en Lise Rutgers in de andere baan. Lynn vT (12e) en Lynn tD (19e) moesten beide in hun categorie wat fouten incasseren op balk en brug. Maar wisten zich sterk te houden op de andere twee toestellen. Lise en Lynn turnen voor het eerst in de junior categorie en daarbij kwamen ook weer nieuwe eisen kijken ten opzichte van vorig jaar. Lise liet zien dat ze zich met foutloos turnen met de top kan meten, een mooie 4e plaats.

Na een lange dag mochten de pupillen 2 N3 (2009) Indy Meijerink, Loes Nijendijk, Elise Roelofs en Loïs Knobben samen met senior turnster Emma Jansen de dag afsluiten. De pupillen lieten heel erg mooi turnen zien en heel veel nieuwe elementen op de wedstrijd zoals bijvoorbeeld een achterwaarts boogje op balk en een flickflack salto op vloer. Ook turnden zij voor het eerst aan brug in plaats van een rekstok met lusjes. Het niveau lag in de pupillenbaan enorm hoog maar de meiden wisten zich goed staande te houden. Indy turnde zich met een 6e plek de top 10 in, gevolgd door Loes 13e, Elise 19e en Loïs 21e. Emma debuteerde vorig jaar in de senioren derde divisie; dit jaar liet ze zien dat ze zich ook echt kan meten met de top 10! Op een foutje op brug turnde ze haar meerkamp foutloos met een prachtige 8e plek.

Volgende week turnen deze 13 turnsters weer tijdens het Turnschool Rijssen turntoernooi. Ook turnen de 4e divisie/ D1 turnsters van de A-Selectie van G.V. Fysion Nijverdal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer