Guus Oude Hengelo behaalt 200 punten diploma bij judo

Afgelopen zaterdag was weer de start van de leukste Judocompetitie van het Oosten. Deze competitie is opgericht voor judoka´s die het een keertje leuk vinden om een wedstrijdje te judoën en om tegen andere judomaatjes te judoën dan de eigen trainingsmaatje. Het mooiste aan de competitie is dat -ongeacht of je wint of verliest- toch punten behaalt. Voor ieder partijtje wat je judoot, krijg je 10 punten, bij winst 15 punten. Op het moment dat je een 100-tal bereikt, krijg je een diploma met een bijbehorend embleem. Deze zijn in de kleuren van de judobanden.

Je begint met 100 punten met een wit embleem met een ijsbeer, 200 is geel met een giraf, 300 is oranje met een aap, 400 is groen met een krokodil, 500 is blauw met een dolfijn, 600 bruin met een beer, 700 zwart met een panter, 850 rood met een vis en tot slot 1000 rood met een schorpioen.

Ook judoka’s van Judovereniging THAG gingen naar Rijssen, Coen Demmer en Stijn Rozendaal kregen een wit embleem, Guus Oude Hengelo had de 200 punten behaald en kreeg het gele embleem.

Op de foto zijn de drie jongens met hun embleem en diploma te zien. Ze trainen wekelijks op de donderdag in Tubbergen in de sportzaal van “t Canisius” en in de gymzaal aan de Kampboerweg te Geesteren vanaf 18.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer