Heren EHV verliezen krap van koploper Oss: 1-2

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen koploper Oss met 1-2 verloren. Deze uitslag was het resultaat van een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de thuisploeg geen moment de mindere was van de Brabanders, die donderdag nog voor een bekerstunt zorgden met de winst op promotieklasser Nijmegen. Na een periode van aftasten nam EHV langzamerhand het initiatief, waarbij het wel moest oppassen voor de counter, waarmee Oss dit seizoen regelmatig succesvol is.

Dat ging de eerste twee kwarten goed, maar relatief snel in de tweede helft werd een lange hoge bal niet juist behandeld, waarna de 0-1 viel. EHV herpakte zich prima en ging vol in de aanval, maar kreeg aan de andere kant opnieuw een tegentreffer te verduren: 0-2, geheel tegen de verhoudingen in. Met volle energie trok de thuisploeg weer naar voren en Luuk Timmerman zag een ziedend schot na een fantastische solo op de lat uiteenspatten.

Het duurde tot in de laatste minuut voordat de 1-2 viel (strafcorner Joris Maathuis) en dat was te laat. Trainer-coach Ronald Brouwer had zijn ploeg goed zien spelen, maar was ook kritisch: ‘We verliezen hier omdat we twee keer niet goed reageren op situaties die door individuele klasse uitgebuit worden, maar waarvoor we wel gewaarschuwd waren en daar baal ik van. Aan de andere kant hebben we ons trouwe publiek een geweldige wedstrijd laten zien en met een beetje geluk had het kwartje zomaar onze kant op kunnen vallen.’ 

Foto: Laurens Lindner

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer